au existat cauze in care parchetul sa faca apel ca pedeapsa sa fie mai blanda? ex.am fost condamnat la 1 an 6 luni cu suspendare in iulie si parchetul a facut apel...inca nu stiu motivarea parchetului,poate ca a facut din cauza ca am fost condamnat iar eu am fost impacat cu perti? e posibil ca a facut apel ca sa se inceteze procesul? poate ca e de ras intrebarea mea dar ...cine stie...a fost o intrebare
Problelema exercitarii caii de atac se pune in felul urmator: partea nemultumita de sentinta pronuntata, poate exercita calea de atac legala.
In mod logic, nu vad de ce parchetul ar dori o pedeapsa mai mica decat ati primit!
Daca parchetul a facut apel, este clar nemultumit de ceva din sentinta pronuntata; acel "ceva" poate fi atat pe latura penala cat si pe latura civila.
Urmeaza sa vedeti motivarea apelului formulat de catre parchet si in functie de aceasta, avocatul dvs. isi va construi apararile.
Faptul ca ati acoperit prejudicul creat, a fost unul dintre factorii care au determinat instanta sa va dea pedeapsa cu suspendarea. Probabil ca procurorul si-a motivat apelul tinand cont de situatia de fapt, si anume ca exista mai multe dosare (unele in cercetare altele in instanta) in care sunteti acuzat de aceeasi infractiune, si anume inselaciunea.
Parchetul poate declara apel in defavoarea inculpatului sau in favoarea inculpatului, dupa caz, prin urmare care sunt exact motivele apelului veti vedea la momentul studierii acestora la dosar.