avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare cu suspendare.Procurorul a atacat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare cu suspendare.Procurorul a atacat sentinþa.

Buna ziua

Am fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice cu imbibatie alcoolica peste limita legala la 2 ani si 6 luni cu suspendare. La sfatul unui avocat nu mi-am ales aparator si nici nu am administrat alte probe. Acum am aflat ca parchetul a facut apel. Ce sa fac? Sa-mi angajez avocat? Se poate sa primesc o pedeapsa mai mare?


va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:51, 5 Iunie 2013
Persoanele care pot face apel

(1) Pot face apel:

a) procurorul, in ce priveste latura penala si latura civila. Apelul procurorului in ce priveste latura civila este inadmisibil in lipsa apelului formulat de partea civila, cu exceptia cazurilor in care actiunea civila se exercita din oficiu;
Inseamna ca procurorul nu este de acord cu sentinta data de catre judecator si a facut apel,va sugerez sa va angajati aparator.
buna ziua,
potrivit dispozitiilor art.87 din OUG 195/2002, in cuprisul carora se reglementeaza infractiunea de conducere pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica peste limita legala, limitele de pedeaspsa prevazuta de lege sunt de la 1 la 5 ani.
Faptul ca parchetul a declarat apel, conduce la ideea ca acesta fie doreste aplicarea unei pedepse mai mari, fie doreste aplicarea unei pedepse cu executare.
Acest lucru il veti afla dupa ce vi se vor comunica motivele de apel ale parchetului.
Din punctul meu de vedere ar trebui sa apelati la serviciile unui avocat care sa va pregateasca apararea.
In ceea ce priveste ultima intrebare, respectiv posibilitatea de a se aplica o pedeaspsa mai mare, raspunsul este da, exista aceasta posibilitate, insa numai in masura in care parchetul face dovada ca pedeaspa deja aplicata nu este suficienta pentru reeducarea dvs, sau alte aspecte pe care instanta de fond le-a omis atunci cand a aplicat pedeapsa.
Sentinta dvs. este pronuntata de judecatorie, prin urmare ea poate fi atacata doar cu recurs. ( apelul a fost inlaturat prin dispozitiile legii 202/2010 in cazul hotararilor pronuntate de judecatorie).
Parchetul poate declara recurs in favoarea sau in defavoarea inculpatului (in cele mai multe din cazuri in defavoarea inculpatului).
Exista posibilitatea ca recursul formulat sa vizeze majorarea pedepsei ( in cazul suspendarii conditionate se poate aplica un maxim de 3 ani) sau /si modalitatea de executare.
Aveti posibilitatea sa lecturati motivele recursului la arhiva Curtii de apel, dosarul fiind inaintat acestei instantei pentru fixarea termenului de judecata in recurs.
Este recomandabil sa va angajati avocat avand in vedere ca hotararea instantei de recurs este definitiva la data pronuntarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la recurs Justitiarul711 Justitiarul711 In cazul unui omor deosebit de violent, cu premeditare, faptasul recunoaste fapte si din cei 25 de ani i se reduce pedeapsa, (doar pentru faptul ca a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)
Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)