avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila

exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:40, 12 Iunie 2012
Pe ce motiv?
avocatul l-a mintit spunandu-i ca i s-a dat pedeapsa cu executare cand de fapt era cu suspendare si i-a sugerat sa faca recurs in urma caruia judecatorul i-a dat cu executare definitiv si irevocabil.el era plecat din tara si s-a judecat in lipsa,avocatul respectiv este in arest acum din pricina altor motive
Nu avea cum in recursul propriu sa i se agraveye starea, adica sa i se dea o pedeapsa cu suspendare, cand avusese cu executare. Probabil ca a facut recurs si procurorul si asa se explica agravarea situatiei in recurs.
Puteti formula contestatie in anulare sau revizuire, dar motrivele sunt strict reglementate de lege.
ingreunarea situatiei inculpatului nu poate avea loc in cazul in care recursul este declarat de catre acesta. deci, in mod cert a fost facut recurs si de catre PArchet, recurs ce a fost admis.
nu este culpa avocatului in sensul ca pedeapsa mai gra nu a fost pronuntata din cauza recursului facut de catre avocat ci din cauza recursului facut de catre Parchet.
el nu avea cu executare in prima instanta.i s-au dat 2 ani cu suspendare.apoi dupa ce avocatul i-a spus prin telefon,mintind, ca are 2 ani cu executare, el a zis sa faca recurs iar,si atunci i s-a dat 3 ani cu executare
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
Andreeacreatza, utilizator

Alte discuții în legătură

Recurs declarat de partea vatamata- lamuriri pici80 pici80 am fost condamnat intr un dosar la 2 ani inchisoare sub supraveghere,iar unul dintre parti vatamate a declarat recurs... exista posibilitatea sa retraga ... (vezi toată discuția)
Dreptul la recurs Justitiarul711 Justitiarul711 In cazul unui omor deosebit de violent, cu premeditare, faptasul recunoaste fapte si din cei 25 de ani i se reduce pedeapsa, (doar pentru faptul ca a ... (vezi toată discuția)
Recurs la i c c j . in cazul in care eu am facut recurs iar parchetul nu a facut recurs . maneageorge99 maneageorge99 BUNA SEARA ! Am fost condamnat la 5 ani cu executare de catre instanta de fond,mentinuta de Curtea De Apel,acum am facut recurs si am primul termen la I C C J ... (vezi toată discuția)