avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat la o ped.de 3 ani pentru furt- citatie in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat la o ped.de 3 ani pentru furt- citatie in calitate de intimat/ce inseamna?

buna va rog daca putetii sa ma ajutati am o condamnare de 3 ani ptr furt calificat prima abatere nu am mai avut alte antecedente in trecut am wxecutat 8 lunii am fost eliberat suspendarea executarii sub supraveghere acum mia venit o citatie la curtea de apel oradea scrie ca redeschiderea procesului penal ca inculpat intimat ce se poate intampla acolo
Cel mai recent răspuns: robykriszti , utilizator 11:13, 19 Noiembrie 2014
Daca apelantul este parchetul, iar acesta a cerut majorarea pedepsei, atunci exista posibilitatea schimbarii sentintei initiale prin admiterea apelului parchetului.

Depinde de motivele de apel formulate de catre partea care a cerut apelul.
si inseamna ca mai trebe sa execut ceva din pedeapsa ?
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nopic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
In situatia in care mai aveti nelamuriri /intrebari suplimentare, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea "raspunde".
Aveti mai jos raspunsul pe care l-ati primit la topicul dublat.
Multumesc pentru intelegere.
cazacuioana a scris:

Nu ati precizat pentru ce infractiune, pentru a verifica competenta si calea de atac . Va recomand sa cititi cu atentie citatia si sa verificati si pe portalul instantelor de judecata la nr. de dosar cine a formulat recurs .Intrucat sunteti intimat asa cum rezulta din cuprinsul intrebarii, rezulta ca recursul ar putea fi declarat de Parchet ori de partea vatamata .Mergeti la instanta care v-a citat, angajati un avocat .

oare mai tre sa mai execut ceva ,?
ptr ca aici spune ca am fost eliberat cu suspendare sub supraveghere si sa ma prezint la servicul de probatiune dece mia mai venit cittatie
Din moment ce ati primit citatie in calitate de intimat - inculpat, este evident ca s-a declarat o cale de atac impotriva sentintei instantei de fond.
Mergeti la arhiva Curtii de Apel, solicitati dosarul la studiu si astfel aveti astfel posibilitatea sa vedeti cine a declarat calea de atac si care sunt motivele, iar in functie de acestea va formulati apararea.

Alte discuții în legătură

Inculpat, pedeapsa definitiva - condamnare, cale de atac? ralucka ralucka Un cunoscut de-al meu a avut un proces in care era inculpat,dar nu s-a prezentat!!!la recurs,era intimat,dar nu s-a prezentat nici la acela si acum are de ... (vezi toată discuția)
Suspendare mihaelaro mihaelaro am un dosar din 2004 la fond am luat 2 ani exec. 2009 ,apel 2 ani exec. 2011 , am facut recurs , primul termen 0ct. 2012 , am inteles de la arhiva la curte si ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva la acest dosar? se mai poate revizui inca o data acest dosar? thdenni thdenni Buna seara ,va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se mai poate revizui acest dosar?Se mai poate depune o cerere sa se redeschisa dosarul?Se mai poate face ... (vezi toată discuția)