avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters137481

Activitate ContSters137481

Multumesc doamnei Barta pentru completare privind Legea 12/1990. Litera respectiva e oarecum depasita in ziua de azi deoarece multi comerciati cumpara de la hypermarketuri in scopul revanzarii. Oricum eu prelucrez marfa respectiva nu o revand direct. Iar in privinta bonului de consum exact aceasta este situatia descrisa de dumneavoastra.

Multumesc tuturor pentru lamuriri!javascript: if(validateFSubject()) { tlist2.update(); $('cereRaspunsInpt').value = $F('cereRaspuns'); $('butonPublicaH').update('mesaj in curs de publicare'); document.ftopicFrm.submit(); }
Daca fac NIR cu bon fiscal, pot face apoi bon de consum. Acum e ok, am inteles. (Problema mea era daca nu puteam inregistra bonul fiscal in momentul primirii si atunci bonul de consum se inregistra ciudat)

Multumesc!
pai: ...5. Continutul minimal obligatoriu de informatii al formularului este urmatorul:
........- denumirea unitatii;
........- denumirea, numarul si data (ziua, luna, anul) intocmirii formularului;
........- numarul facturii/avizului de insotire al marfii etc., dupa caz;

nu se specifica bon fiscal, din cate stiu eu bonurile fiscale nu intra in categoria documentelor pe baza carora se pot intocmi NIR-uri, credeti ca la "etc". intra si bonurile fiscale?

am recitit mai sus "- bunurilor materiale care sosesc neinsotite de documente de livrare;", ok ok, dar la ce pret: 0 lei, pret fara tva, pret cu tva? eu am gestiunea la pret de achizitie.
Merci
Am si eu urmatoarea situatie: majoritatea supermarketurilor/magazinelor emit bonuri fiscale cu posibilitatea emiterii facturii in termen de cateva(1-7) zile de la data emiterii bonului fiscal. Motivul pentru care eu ca persoana juridica aman crearea facturi pentru bonurile primite este economia de timp(astept destul de mult pentru emiterea facturii asa ca prefer sa strang mai multe bonuri fiscale pentru o singura factura, mai ales ca fac aprovizionarea o data pe zi sau de mai multe ori pe zi de la acelasi furnizor). Problema mea este ca din cate stiu eu in gestiune nu pot emite NIR decat facturi sau avize(exclud borderourile datorita faptului ca nu cumpar de la persone fizice si faptului ca au o natura ambigua), cum as putea evidentia in gestiune aceasta marfa pentru care inca nu am factura, dar pentru care o sa am factura in cateva zile? Pentru ca: 1. atunci cand am marfa nu am documente ca sa operez nir si deci nici bon de consum nu pot genera daca vand produsele, iar 2. atunci cand am document(factura) pe marfa si pot face NIR, bonul de consum cu produsele este pentru marfa care s-a vandut cu 2-7 zile in urma.
Va multumesc pentru orice sugestie privind cum as putea rezolva problema asta. Daca singura solutie corecta e sa iau factura/aviz pentru fiecare bon fiscal atunci, parerea mea este ca numele de "fiscal" din "bon fiscal" ar trebui eliminata,

Va multumesc!
Cat de legal este sa se treaca intr-un contract sau anexa a unui contract de prestari servicii penalizari beneficiarului in cazul in care dupa rezilierea contractului beneficiarul colaboreaza cu fosti angajati al beneficiarului, sau cu firme la care lucreaza fosti angajati ai beneficiarului.