avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la emiterea facturilor

Am si eu urmatoarea situatie: majoritatea supermarketurilor/magazinelor emit bonuri fiscale cu posibilitatea emiterii facturii in termen de cateva(1-7) zile de la data emiterii bonului fiscal. Motivul pentru care eu ca persoana juridica aman crearea facturi pentru bonurile primite este economia de timp(astept destul de mult pentru emiterea facturii asa ca prefer sa strang mai multe bonuri fiscale pentru o singura factura, mai ales ca fac aprovizionarea o data pe zi sau de mai multe ori pe zi de la acelasi furnizor). Problema mea este ca din cate stiu eu in gestiune nu pot emite NIR decat facturi sau avize(exclud borderourile datorita faptului ca nu cumpar de la persone fizice si faptului ca au o natura ambigua), cum as putea evidentia in gestiune aceasta marfa pentru care inca nu am factura, dar pentru care o sa am factura in cateva zile? Pentru ca: 1. atunci cand am marfa nu am documente ca sa operez nir si deci nici bon de consum nu pot genera daca vand produsele, iar 2. atunci cand am document(factura) pe marfa si pot face NIR, bonul de consum cu produsele este pentru marfa care s-a vandut cu 2-7 zile in urma.
Va multumesc pentru orice sugestie privind cum as putea rezolva problema asta. Daca singura solutie corecta e sa iau factura/aviz pentru fiecare bon fiscal atunci, parerea mea este ca numele de "fiscal" din "bon fiscal" ar trebui eliminata,

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters137481 , utilizator 10:47, 7 Iunie 2011
Puteti emite NIR, nu inteleg ce/cine va impiedica.
despre utilizarea NIR-ului va puteti documenta aici [ link extern ]
pai: ...5. Continutul minimal obligatoriu de informatii al formularului este urmatorul:
........- denumirea unitatii;
........- denumirea, numarul si data (ziua, luna, anul) intocmirii formularului;
........- numarul facturii/avizului de insotire al marfii etc., dupa caz;

nu se specifica bon fiscal, din cate stiu eu bonurile fiscale nu intra in categoria documentelor pe baza carora se pot intocmi NIR-uri, credeti ca la "etc". intra si bonurile fiscale?

am recitit mai sus "- bunurilor materiale care sosesc neinsotite de documente de livrare;", ok ok, dar la ce pret: 0 lei, pret fara tva, pret cu tva? eu am gestiunea la pret de achizitie.
Merci
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
ContSters137481, utilizator
Intrarea marfurilor in gestiune se poate face si pe baza bonului fiscal in cazul in care denumirea marfurilor este inscrisa si pe acestea. Pentru a fi deductibile din punct de vedere al TVA aveti nevoie de factura. Inregistrati in contabilitate pana la sosirea facturii in cont 408 "Furnizori facturi nesosite" si 4428" TVA neexigibil",pe baza bonului fiscal. In momentul in care aduceti factura in societate ,faceti trecerea in conturile 401-furnizori si 4426-TVA deductibil.

Nu am inteles ceea ce ati scris aici referitor la bonul de consum.

Pentru ca: 1. atunci cand am marfa nu am documente ca sa operez nir si deci nici bon de consum nu pot genera daca vand produsele

Care este legatura intre marfa vanduta si bonul de consum?
Daca fac NIR cu bon fiscal, pot face apoi bon de consum. Acum e ok, am inteles. (Problema mea era daca nu puteam inregistra bonul fiscal in momentul primirii si atunci bonul de consum se inregistra ciudat)

Multumesc!
Si iar ma repet cu intrebarea pe care v-am adresat-o mai devreme. Ce faceti cu bonul de consum? Pe baza acestuia se inregistreaza iesirile de materiale date in consumul propriu al societatii. Care este legatura acestora cu facturile de vanzare? Ceva imi scapa mie?

Alte discuții în legătură

Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)
Cum transfer marfa ? mayer mayer Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)
Bon de consum ContSters304123 ContSters304123 Buna ziua, De curand de la contabilitate mi se cere sa fac bon de consum pe orice material iese din magazin. Tin sa mentionez, ca am adaugat pretul cu TVA ... (vezi toată discuția)