avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la emiterea facturilor

Am si eu urmatoarea situatie: majoritatea supermarketurilor/magazinelor emit bonuri fiscale cu posibilitatea emiterii facturii in termen de cateva(1-7) zile de la data emiterii bonului fiscal. Motivul pentru care eu ca persoana juridica aman crearea facturi pentru bonurile primite este economia de timp(astept destul de mult pentru emiterea facturii asa ca prefer sa strang mai multe bonuri fiscale pentru o singura factura, mai ales ca fac aprovizionarea o data pe zi sau de mai multe ori pe zi de la acelasi furnizor). Problema mea este ca din cate stiu eu in gestiune nu pot emite NIR decat facturi sau avize(exclud borderourile datorita faptului ca nu cumpar de la persone fizice si faptului ca au o natura ambigua), cum as putea evidentia in gestiune aceasta marfa pentru care inca nu am factura, dar pentru care o sa am factura in cateva zile? Pentru ca: 1. atunci cand am marfa nu am documente ca sa operez nir si deci nici bon de consum nu pot genera daca vand produsele, iar 2. atunci cand am document(factura) pe marfa si pot face NIR, bonul de consum cu produsele este pentru marfa care s-a vandut cu 2-7 zile in urma.
Va multumesc pentru orice sugestie privind cum as putea rezolva problema asta. Daca singura solutie corecta e sa iau factura/aviz pentru fiecare bon fiscal atunci, parerea mea este ca numele de "fiscal" din "bon fiscal" ar trebui eliminata,

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters137481 , utilizator 10:47, 7 Iunie 2011
cristi2010 a scris:

Motivul pentru care eu ca persoana juridica aman crearea facturi pentru bonurile primite este economia de timp(astept destul de mult pentru emiterea facturii asa ca prefer sa strang mai multe bonuri fiscale pentru o singura factura, mai ales ca fac aprovizionarea o data pe zi sau de mai multe ori pe zi de la acelasi furnizor).

incercati sa stati "la coada" si sa luati factura/ae, ca riscati amenda.
Cred ca din discutia aste se omite ceva foarte important:

@Dl.cristi2010, nu aveti voie sa va aprovizionati magazinul cu marfa de la magazine en-detail si hyper/supermarketuri! Vedeti Legea 12 din 1990 republicata, art. 1 lit.g)

Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
g) cumpararea de marfuri sau produse in scop de revanzare, de la unitatile de desfacere cu amanuntul, de alimentatie publica, cantine, unitati de turism si alte unitati similare;

Cu toate acestea, daca doriti sa procedati asa in continuare atunci faceti cum v-a explicat doamna "Gabrielle Monique", prin contul 408-Facturi neprimite

@D-na Gabrielle Monique: domnul Cristi2010 are probleme cu descarcarea de gestiune dupa vanzarea marfurilor pe care eu presupun ca programul lui de conta face automat dupa fiecare vanzare. Astfel, daca nu are NIR pt marfa, atunci bonul de consum pt descarcarea gestiunii se face din stoc 0, si ajunge sa aiba stoc negativ. Sa nu mai vorbim de faptul ca se intampla ca, fara intrare, marfa sa se descarce la un alt pret decat cea de cumparare.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
Cs B, Contabil
este interzis, cum a spus si cineva mai sus, sa cumparati de la vanzatori cu amanuntul in scop de revindere de marfuri tot cu amanuntul. daca produsele cumparate sunt pt.consum intern, nu mai este nevoie de nir, decat daca se constata diferente.
cereti factura, ca puteti lua... receptia marfii se face pe baza de factura, indiferent cand si cu ce este achitata aceasta.
bonul fiscal este document de plata.
Multumesc doamnei Barta pentru completare privind Legea 12/1990. Litera respectiva e oarecum depasita in ziua de azi deoarece multi comerciati cumpara de la hypermarketuri in scopul revanzarii. Oricum eu prelucrez marfa respectiva nu o revand direct. Iar in privinta bonului de consum exact aceasta este situatia descrisa de dumneavoastra.

Multumesc tuturor pentru lamuriri!javascript: if(validateFSubject()) { tlist2.update(); $('cereRaspunsInpt').value = $F('cereRaspuns'); $('butonPublicaH').update('mesaj in curs de publicare'); document.ftopicFrm.submit(); }

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)
Cum transfer marfa ? mayer mayer Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)
Bon de consum ContSters304123 ContSters304123 Buna ziua, De curand de la contabilitate mi se cere sa fac bon de consum pe orice material iese din magazin. Tin sa mentionez, ca am adaugat pretul cu TVA ... (vezi toată discuția)