avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum transfer marfa ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum transfer marfa ?

Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate
Recent am deschis un punct de lucru ( tarabe in piata) in care nu mai exista spatiu pentru depozitare, unde produsele sunt pe raft pentru vanzare.
Cum trebuie sa procedez cand duc marfa de la magazie la tarabe ? ce documente trebuiesc intocmite, sau cum este mai simplu si legal totodata?( fara a separa gestiunile)
1. din factura fac 2 NIR
2. aviz de insotire si bon de transfer
3....#-o
Sunt binevenite si trimiteri catre alte subiecte daca au mai fost postate. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:37, 4 Septembrie 2011
aviz de insotire in baza caruia faceti receptia marfii stabiliti pretul de vanzare .
Se face un aviz de insotire a marfii de la magazin la taraba si alt aviz de retur cu marfa ramasa nevanduta. Si asa, in fiecare zi.

In aviz se trece pretul de vanzare cu amanuntul.
Initial asa m-am gandit si eu, mai ales ca nu sunt foarte multe tur-retur si nici volum mare de marfuri, insa marfa nevanduta,doresc sa ramana in taraba, si cred ca ar trebui si documente care sa justifice prezenta ei acolo. Zilnic vine un angajat (vanzator) si pentru marfa vanduta intocmeste raport de gestiune zilnic conf raportului Z al casei de marcat.
1.Este suficient avizul cu care soseste marfa ?
2.Pe baza acestuia pot sa fac intrari in raportul de gestiune ?
3.sau trebuiesc separate gestiunile? cum ar fi mai bine ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
mayer, utilizator
Initial ati spus ca nu aveti unde tine marfa la taraba, acum spuneti ca ce ramane nevandut o depozitati acolo. Ma rog...

Eu vad situatia asa:

Se constituie doua gestiuni iar pentru fiecare se face cate un raport: "Magazin" si "Taraba".

La "M" se face intrarea ca si pana acum cu factura si NIR si cu aviz de expeditie daca se face retur de la "T". Iesirea se face cu bon fiscal pentru ce se vinde si cu aviz de expeditie pentru ce se transfera la "T". Marfa ramasa se regaseste in soldul final al zilei din raportul de gestiune.

La "T" intrarea se face cu aviz de expeditie pentru ce se transfera de la "M". Iesirea se face cu bon fiscal pentru ce se vinde si cu aviz de expeditie pentru ce se face retur catre "M". Marfa ramasa se regaseste in soldul final al zilei din raportul de gestiune.

Daca va intelegeti cu furnizorii sa va aduca marfa direct la "T" sau faceti dvs. o aprovizionare de marfa pe care n-o mai depozitati la "M" puteti face si aici pentru aceasta NIR.
Multumesc frumos pentru raspuns si amabilitate, asadar se contureaza solutia cu gestiuni separate.
PS ...ma refeream la faptul ca ce nu se vinde ramane pe raft,expus, nu intr-un spatiu separat in cadrul "T".
Multumesc inca odata !

Alte discuții în legătură

Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)
Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat? tym_and tym_and buna ziua Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro. Exemplu : Cumpar cu un ... (vezi toată discuția)
Fast food evidenta pentru ii book2 book2 Inteleg ca pentru un fast food trebuie si raport zilnic de gestiune, ce trebuie trecut in el? Daca am bonuri de consum pentru materia prima pe care o niruiesc ... (vezi toată discuția)