avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat?

buna ziua
Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro.
Exemplu :
Cumpar cu un pret si vand cu un alt pret punand un adaos comercial de 30% ...
Intrebare : cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat ?
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:07, 19 Noiembrie 2021
Preturile se calculeaza ca preturi de vanzare cu amanuntul. Vedeti prevederile referitoare la casele de marcat. Luati legatura cu un contabil cu experienta in vanzarile en-detail.
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
Bibi62, utilizator
La fiecare factura de marfa cumparata pe pfa veti intocmi nir care cuprinde pretul de cumparare cu tot tva din factura de cumparare pentru fiecare produs, adaosul pus de dumneavoastra pentru fiecare produs si pretul de vanzare de la raft.
Apoi veti completa raportul de gestiune in care se inscriu atat cumpararile si vanzarile de marfuri la pretul de vanzare de la raft, cat si alte intrari sau iesiri de marfuri si ambalaje, care modifica in plus sau in minus soldul de marfuri sau ambalaje, cum ar fi: modificarile de pret, distrugerea marfurilor degradate.
Documentele pe baza carora se intocmeste raportul de gestiune sunt: NIR, raportul zilnic scos la final de zi de la casa de marcat, inventar de schimbare de pret, proces verbal de scadere din gestiune, etc.
Soldul din acest raport de gestiune la o anumita zi trebuie sa coincida cu valoarea produselor aflate pe raft, daca ati face un inventar.
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir, raport de gestiune, bon fiscal la intreprindere individuala? gabi.b gabi.b La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
Sold 378 negativ denisa2011 denisa2011 buna ziua am un magazin de produse de instalatii, am introdus marfa detail pt ca vand si la persoane juridice si la persoane fizice.Programul face singur ... (vezi toată discuția)