La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida simpla:
1) se face NIR, care este codul formularului, se trece si pretul de vanzare in nir?
2) se intocmeste raport de gestiune?
3) bonurile fiscale care se emit la vanzare clientului sau raportul zilnic de la casa de marcat unde se inregistreaza, in jurnalul de incasari si plati, in raport de gestiune?
In norme nu am gasit nimic de nir, raport de gestiune decat de jurnal de incasari si plati si registru inventar!
1. Se intocmeste NIR, se trece si pretul de vanzare cu amanuntul. Codul formularului este 14-3-1A, nu are prevazuta coloana pentru TVA.
2. Sigur ca se intocmeste Raport de gestiune.
3. Bonurile se inregistreaza si in RJIP, pentru a fi evidentiat venitul, dar si in raportul de gestiune, pentru descarcarea acesteia.
Daca vreau sa vad un produs la un pret redus fata de cel cu amanuntul la care am inregistrat marfa initial trecut in nir cum se procedeaza?
Cum emit bonul fiscal, unde contabilizez reducerile?
Spre exemplu tricou vandut mai ieftin pentru a nu ramane pe stoc cu el in extrasezon.
Exista Legea 99/2000, capitolul V - "Practici comerciale privind comercializarea produselor si serviciilor de piata care reglementeaza reducerea preturilor.
La formularul de NIR ce trec in coloana 9 si 10 la TVA, dar la valoarea la pret de vanzare inclusiv TVA daca eu sunt neplatitoare de TVA? (pe factura de achizitie a produselor este evidentiata TVA)
In formularul 14-3-1A nu exista colana pentru pretul de vanzare, unde il trec (pretul de intrare + adaos)?
Mai sus faceam referirire la formularu 14-3-1/aA, am observat ulterior ca era cu A simplu.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.