avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... NIR, RAPORT DE GESTIUNE, BON FISCAL LA INTREPRINDERE ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

NIR, RAPORT DE GESTIUNE, BON FISCAL LA INTREPRINDERE INDIVIDUALA?

La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida simpla:
1) se face NIR, care este codul formularului, se trece si pretul de vanzare in nir?
2) se intocmeste raport de gestiune?
3) bonurile fiscale care se emit la vanzare clientului sau raportul zilnic de la casa de marcat unde se inregistreaza, in jurnalul de incasari si plati, in raport de gestiune?

In norme nu am gasit nimic de nir, raport de gestiune decat de jurnal de incasari si plati si registru inventar!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:18, 13 Iulie 2011
1. Se intocmeste NIR, se trece si pretul de vanzare cu amanuntul. Codul formularului este 14-3-1A, nu are prevazuta coloana pentru TVA.
2. Sigur ca se intocmeste Raport de gestiune.
3. Bonurile se inregistreaza si in RJIP, pentru a fi evidentiat venitul, dar si in raportul de gestiune, pentru descarcarea acesteia.
Daca vreau sa vad un produs la un pret redus fata de cel cu amanuntul la care am inregistrat marfa initial trecut in nir cum se procedeaza?
Cum emit bonul fiscal, unde contabilizez reducerile?
Spre exemplu tricou vandut mai ieftin pentru a nu ramane pe stoc cu el in extrasezon.
Exista Legea 99/2000, capitolul V - "Practici comerciale privind comercializarea produselor si serviciilor de piata care reglementeaza reducerea preturilor.

www.avocatnet.ro/content/art...

Obligatiile comerciantilor privind vanzarile de soldare :

www.avocatnet.ro/content/art...
La formularul de NIR ce trec in coloana 9 si 10 la TVA, dar la valoarea la pret de vanzare inclusiv TVA daca eu sunt neplatitoare de TVA? (pe factura de achizitie a produselor este evidentiata TVA)
In formularul 14-3-1A nu exista colana pentru pretul de vanzare, unde il trec (pretul de intrare + adaos)?
Mai sus faceam referirire la formularu 14-3-1/aA, am observat ulterior ca era cu A simplu.

Alte discuții în legătură

Completare nir neplatitor de tva gabi.b gabi.b Pentru o intreprindere individala, neplatitoare de tva (comert articole imbracaminte) la care se tine contabilitatea in partida simpla am inteles ca formularul ... (vezi toată discuția)
Nir si registru de casa Endelus Endelus buna ziua. ma pregatesc sa devin administrator al unui srl si am cateva nelamuriri: ce este acela un nir si cum se completeaza sau ce este acela un registru ... (vezi toată discuția)
Achizitii pe baza de borderou Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, imi cer scuze ca insist pe acest subiect sunt I.I. neplatitor TVA,fara angajati,as dori cateva raspunsuri: 1-Pot achzitiona pe baza de borderou ... (vezi toată discuția)