Pentru o intreprindere individala, neplatitoare de tva (comert articole imbracaminte) la care se tine contabilitatea in partida simpla am inteles ca formularul de NIR este cel cu codul 14-3-1A. Acesta are urm. rubrici: cantitate, pret unitar, valoare.
Sa inteleg ca la cantitate se trece cantitatea din factura primita, la pret valoare inclusiv cu tva si la valoare cantitate *pret unitar?
Pretul de vanzare unde se trece?
In raportul de gestiune nu ar trebui trecut totalul preturilor de vanzare care ar trebui sa reiasa din acest NIR?
In acest caz folositi formularul cod 14-3-1/aA, pentru evidentierea marfurilor intrate in gestiune la care evidenta se tine la pret de vanzare cu amanuntul sau en gros. In raportul de gestiune se trece valoarea totala a NIR-ului la pret de vanzare cu amanuntul.
Puteti sa-mi transmiteti pe mesaje private adresa dumneavostra de email si va trimit un model de nir in format excel daca va intereseaza.
Da. In raportul de gertiune zilnica se trece total nir la marfa intrata in gestiune la pretul de vanzare.
La acest formular la coloana 9 apare tva, eu nefiind platitor de tva ce trec, are rost sa completez aceasta rubrica daca eu nu o sa platesc acest tva, il trec pe cel de la factura din furnizor sau cum , dar la coloana 11 si 12 ce completez?
Atunci NIR 14-3-1A in ce situatii se foloseste?