avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum se completeaza n.r.c.d.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum se completeaza n.r.c.d.

Buna ziua! Doresc si eu sa ma lamureasca cineva in privinta completarii n.r.c.d.-ului. Lucrez de 2 ani la un magazin, iar la receptie am folosit formulare n.r.c.d. de tip 14-3-1A. De curand patronul mi-a adus un nou tip de formular(probabil 14-3-1Aa) fapt care m-a facut sa devin confuz). De aceea rog pers. care pot sa ma ajute sa-mi spuna si mie ce este obligatoriu de completat in acest tip de n.r.c.d.! Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:48, 3 Octombrie 2010
1. Se foloseşte ca document distinct de recepţie în cazul:

- bunurilor materiale cuprinse într-o factură sau aviz de însoţire a mărfii, care fac parte din gestiuni diferite;
- bunurilor materiale primite spre prelucrare, în custodie sau în păstrare;
- bunurilor materiale procurate de la persoane fizice;
- bunurilor materiale care sosesc neînsoţite de documente de livrare;
- bunurilor materiale care prezintă diferenţe la recepţie;
- mărfurilor intrate în gestiunile la care evidenţa se ţine la preţ de vânzare cu amănuntul sau en gros (cod 14-3-1/aA).

2. Se întocmeşte în două exemplare, la locul de depozitare sau în unitatea cu amănuntul, după caz, pe măsura efectuării recepţiei. În situaţia în care la recepţie se constată diferenţe, Nota de recepţie şi constatare de diferenţe se întocmeşte în trei exemplare de către comisia de recepţie legal constituită.
În cazul în care bunurile materiale sosesc în tranşe, se întocmeşte câte un formular pentru fiecare tranşă, care se anexează apoi la factură sau la avizul de însoţire a mărfii.
Datele de pe verso formularului se completează numai atunci când se constată diferenţe la recepţie.

Pentru formularul cod 14-3-1/aA sunt obligatorii şi informaţiile următoare:

- preţul de achiziţie al cantităţii recepţionate; adaosul comercial unitar şi total; preţul de achiziţie unitar plus adaosul comercial; valoarea la preţ de vânzare, inclusiv tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir si registru de casa Endelus Endelus buna ziua. ma pregatesc sa devin administrator al unui srl si am cateva nelamuriri: ce este acela un nir si cum se completeaza sau ce este acela un registru ... (vezi toată discuția)
Proces verbal predare primire 17pyd 17pyd Receptia unor bunuri materiale si inregistrarea in contabilitate se poate face pe baza unui proces verbal de predare primire incheiat intre 2 societati? Este ... (vezi toată discuția)
Nota de recepti lilicrin lilicrin Pentru realizarea de note de receptie exista un formular anume sau un program? Multumesc pt ajutor. (vezi toată discuția)