avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nota de recepti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nota de recepti

Pentru realizarea de note de receptie exista un formular anume sau un program?
Multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 10:02, 23 Noiembrie 2009
Receptia presupune verificarea cantitativa si calitativa a produselor achizitionate. Acest lucru se interpune cu intocmirea unui formular numit NIR. Poate fi intocmit intr-un program de gestiune informatica si listat ulterior, poate fi intocmit manual intr-un formular care se gaseste in orice papetarie, s-au se poate intocmi in excel. Sunt formulare tipizate pe net. Succes!
Exista doua tipuri de imprimat .Receptie pentru en-gros si amanunt .
Trimite adresa de yahoo si trag folder .

Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
ContSters109653, utilizator
N.I.R.=Formular tipizat fara regim special. Document care se intocmeste de catre comisia de receptie si de catre gestionar cu ocazia receptionarii marfurilor sosite la depozit. Documentul cuprinde date privind actele insotitoare, denumirea materialelor, a ambalajelor si a materialelor refolosibile din dezambalare, codul, cantitatile si valoarea marfurilor selectionate, procentul si valoarea rabatului comercial. Format A4, X4 tiparit pe ambele fete, in blocuri de 150 de file. Serveste ca: - document pentru receptia bunurilor aprovizionate; - document justificativ pentru incarcare in gestiune; - act de proba in litigiile cu carausii si furnizorii, pentru diferentele constatate la receptie; - document justificativ de inregistrare in contabilitate. Se foloseste ca document distinct de receptie in cazul: a) bunurilor materiale cuprinse intr-o factura sau aviz de insotire a marfii, care fac parte din gestiuni diferite; b) bunurilor materiale primite spre prelucrare, in custodie sau in pastrare; c) bunurilor materiale procurate de la persoane fizice; d) bunurilor materiale care sosesc neinsotite de documente de livrare; e) bunurilor materiale care prezinta diferente la receptie; f) marfurilor intrate in gestiunile la care evidenta se tine la pret de vanzare cu amanuntul sau en gros (cod 14-3-1/aA). In cazurile mentionate mai sus, precum si pentru materialele nestocate a caror valoare se inregistreaza direct pe cheltuieli, receptia si incarcarea in gestiune se fac pe baza documentului de livrare care insoteste transportul (factura, avizul de insotire a marfii etc.). Se intocmeste in doua exemplare, potrivit prevederilor legale, la locul de depozitare sau in unitatea cu amanuntul, dupa caz, pe masura efectuarii receptiei. In situatia in care la receptie se constata diferente, Nota de receptie si constatare de diferente se intocmeste in trei exemplare de catre comisia de receptie legal constituita. In cazul cand bunurile materiale sosesc in transe, se intocmeste cate un formular pentru fiecare transa, care se anexeaza apoi la factura sau la avizul de insotire a marfii. Datele de pe verso formularului nu se completeaza decat atunci cand se constata diferente la receptie. Circula: - la gestiune, pentru incarcarea in gestiune a bunurilor materiale receptionate (toate exemplarele); - la compartimentul financiar-contabil, pentru intocmirea formelor privind lichidarea diferentelor constatate (toate exemplarele), precum si pentru inregistrarea in contabilitatea sintetica si analitica, atasata la documentele de livrare (factura sau avizul de insotire a marfii); - la unitatea furnizoare (exemplarul 2) si la unitatea de transport (exemplarul 3), pentru comunicarea lipsurilor stabilite. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal predare primire 17pyd 17pyd Receptia unor bunuri materiale si inregistrarea in contabilitate se poate face pe baza unui proces verbal de predare primire incheiat intre 2 societati? Este ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza n.r.c.d. bamsy_nicu bamsy_nicu Buna ziua! Doresc si eu sa ma lamureasca cineva in privinta completarii n.r.c.d.-ului. Lucrez de 2 ani la un magazin, iar la receptie am folosit formulare ... (vezi toată discuția)
Nir si registru de casa Endelus Endelus buna ziua. ma pregatesc sa devin administrator al unui srl si am cateva nelamuriri: ce este acela un nir si cum se completeaza sau ce este acela un registru ... (vezi toată discuția)