avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitii pe baza de borderou
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitii pe baza de borderou

Buna ziua, imi cer scuze ca insist pe acest subiect sunt I.I. neplatitor TVA,fara angajati,as dori cateva raspunsuri:
1-Pot achzitiona pe baza de borderou diferite obiecte second hand(electronice) de la persoane fizice , pe care sa le comercializez?
2-Am urmarit formularul 14-4-13 ,dar nu are nici o rubrica cu datele de identificare ale celui de la care se achizitioneaza , in acest caz pot folosi formularul 14-4-13/b?
3-Dupa completarea borderoului este necesar Nir,apoi raport gestiune?
4- In registrul de incasari si plati, trec la plati achizitia pe baza de borderou sau mai trebui intocmita olbigatoriu dispozitie de plata, desi eu gestionez firma singur?
Mutumesc mult,in localitatea mea parerile celor de la fisc sunt impartite, ba nu stiu cum se procedeaza, ba ca nu se poate face asa ceva...
Cel mai recent răspuns: Dl_Sandu , utilizator 13:41, 26 Februarie 2012
www.avocatnet.ro/content/for...

Trebuie intocmit NIR, inregistrati in Registrul de gestiune zilnic, iar plata o faceti pe baza de dispozitie de plata.
Multumesc mult,este in regula daca folosesc borderou 14-4-13/b,desi este pentru producatori individuali are rubrica unde pot trece datele datele celui de unde achizitionez.?
In opinia mea, cred ca mai indicat ar fi sa folositi modelul 14-4-13 pentru fiecare furnizor.

In partea de jos a formularului aveti:
Semnatura achizitorului, Semnatura gestionarului,

Fiind un document justificativ fara regim special, il adaptati cerintelor dumneavoastra.
Va multumesc! Daca am unele obiecte personale(telefoane,laptop),le pot trece tot pe baza de borderou pe numele meu catre I.I.pentru a le comercializa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare functionare intreprindere individuala -service calculatoare si gsm Dl_Sandu Dl_Sandu Care sunt documentele contabile obligatorii ce trebuie intocmite de o Intreprindere Individuala -service calculatoare si telefoane,neplatitoare de TVA,fara ... (vezi toată discuția)
Borderou de achizitie rekacsibe rekacsibe Patiserie poate achizitiona fructe proaspete de la piata, de la producatori, pe baza borderoului de achizitie? Daca poate, pe baza carui tip de borderou? ... (vezi toată discuția)
Achizitii pe i.i. costachel costachel Buna ziua. As dori precizari in urmatoarea situatie: I.I. neplatitoare de TVA, fara angajati. Poate cumpara de la PF -ce are acte de provenienta- o serie de ... (vezi toată discuția)