avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum transfer marfa ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum transfer marfa ?

Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate
Recent am deschis un punct de lucru ( tarabe in piata) in care nu mai exista spatiu pentru depozitare, unde produsele sunt pe raft pentru vanzare.
Cum trebuie sa procedez cand duc marfa de la magazie la tarabe ? ce documente trebuiesc intocmite, sau cum este mai simplu si legal totodata?( fara a separa gestiunile)
1. din factura fac 2 NIR
2. aviz de insotire si bon de transfer
3....#-o
Sunt binevenite si trimiteri catre alte subiecte daca au mai fost postate. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:37, 4 Septembrie 2011
Avizul este documenturl ce insoteste marfa pe timpul transportului
NIR este documenrul de inregistrare in gestiunea a marfii si pe baza caruia stabiliti preturi de vanzare Nota de transfer se foloseste atunci cand se muta marfa dintr-o gestiune in alta
Contabila dvs ar trebui s a stie aceste lucruri.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Este suficient avizul de insotire al marfurilor. Sa aveti la piata si Raportul de gestiune si actele de provenienta ale marfurilor. Este posibil in cazul unui control sa va fie solicitate .

:offtopic:Interventie moderator:
@Mihaela-Mitrea va rog nu mai postati adresa de mail in forum. Este interzis de regulament acest lucru.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)
Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat? tym_and tym_and buna ziua Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro. Exemplu : Cumpar cu un ... (vezi toată discuția)
Fast food evidenta pentru ii book2 book2 Inteleg ca pentru un fast food trebuie si raport zilnic de gestiune, ce trebuie trecut in el? Daca am bonuri de consum pentru materia prima pe care o niruiesc ... (vezi toată discuția)