avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate adina savopol

Activitate adina savopol

buna ziua

va rog sa-mi spuneti daca pot legaliza copia tradusa in limba romana a unui act in limba engleza , dar care act nu este in original ci sub forma unei copii legalizate in USA .

multumesc
buna ziua

v-as ruga sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie :

in urma cu trei ani prietena mea a primit prin donatie 1/2 din apartamentul pe care sotul ei il primise ( tot prin donatie ) de la parintii lui in momentul casatoriei cu prietena mea . aceasta donatie a fost facuta de catre sotul prietenei mele in urma unei scoateri de sub ipoteca a apartamentului de catre sotie , cu bani primiti de la parintii ei prin act notarial ( sotul prietenei mele ipotecase apartamentul pentru a obtine un imprumut pentru o suma datorata ca o consecinta a pierderii unor bani la jocuri de noroc ) .
in momentul de fata sotul prietenei mele a intentat actiune de divort si prietena mea se teme ca acesta va revoca actul de donatie .
mentionez ca cei doi au impreuna si un copil de 17 ani .

sfatul de care as avea nevoie din partea dvs. se refera la posibilitatile legale pe care le are in acest moment prietena mea de a nu pierde apartamentul in urma divortului in eventualitatea ca acest sot al ei sa revoce donatia .

multumesc

Buna seara ,

as dori sa va intreb daca o persoana ( pensionara limita de varsta , 57 ani , vaduva )
poate adopta un copil ( ori lua in plasament ) .
multumesc pentru raspuns . sa aveti o seara buna !
buna seara

v-as ruga sa-mi spuneti daca , din punct de vedere juridic , pensia este considerata venit .

multumesc
multumesc frumos pentru indrumari . intr-adevar , este tare greu , dar de undeva trebuie inceput si cred ca acestia vor fi primii pasi .

o seara buna sa aveti
iarasi multumesc pentru raspuns , dar consultand art. 84 din Codul Familiei, am constatat ca nu se refera la cazul mai sus mentionat . ( Art. 84. - Odată cu desfacerea înfierii, instanta judecătorească va putea obliga pe cel care înfiază să plătească înfiatului o pensie de întretinere, cât timp acesta va fi minor.)
probabil ca sfatul privitor la consultarea unui avocat este cel mai bun , desi pe mine ma interesa , in prima instanta , daca exista vreo institutie a statului care sa apere interesele unei persoane in varsta inselata si ignorata apoi de propria fiica .
multumesc pentru raspuns , dar acum nu se pune in discutie dezbaterea succesiunii , ci modul in care fiica poate fi constransa sa-si ajute mama , mai ales ca in contractul de vanzare-cumparare este mentionat dreptul de habitat al batranei in apartamentul pe care l-a vandut .
buna seara
va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune cum trebuie procedat in urmatorul caz :
mama in varsta de 81 de ani , vaduva , cu doua fete . inainte de moartea sotului sau a vandut apartamentul in care locuia uneia dintre fiice , pe contractul de vanzare-cumparare fiind specificat ca vanzarea s-a facut cu drept de habitat si fara ca cealalta fata sa fie instiintata . dupa moartea sotului , batrana s-a dus sa locuiasca la tara deoarece respectiva fiica a nascut un copil si i-a spus ca nu au loc cu totii in acel apartament ( la bloc , 2 camere ) . din acel moment si pana in prezent fiica beneficiara a contractului de vanzare cumparare nu a participat in niciun fel la ajutorarea mamei sale , acest lucru fiind facut in exclusivitate de sora ei . intrebarea mea este cum ar putea fi constransa aceasta fiica prin legile in vigoare si institutiile statului sa-si ajute mama , mai ales ca batrana s-a si imbolnavit de curand de Alzheimer ?

multumesc frumos !