avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revocare donatie intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revocare donatie intre soti

buna ziua

v-as ruga sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie :

in urma cu trei ani prietena mea a primit prin donatie 1/2 din apartamentul pe care sotul ei il primise ( tot prin donatie ) de la parintii lui in momentul casatoriei cu prietena mea . aceasta donatie a fost facuta de catre sotul prietenei mele in urma unei scoateri de sub ipoteca a apartamentului de catre sotie , cu bani primiti de la parintii ei prin act notarial ( sotul prietenei mele ipotecase apartamentul pentru a obtine un imprumut pentru o suma datorata ca o consecinta a pierderii unor bani la jocuri de noroc ) .
in momentul de fata sotul prietenei mele a intentat actiune de divort si prietena mea se teme ca acesta va revoca actul de donatie .
mentionez ca cei doi au impreuna si un copil de 17 ani .

sfatul de care as avea nevoie din partea dvs. se refera la posibilitatile legale pe care le are in acest moment prietena mea de a nu pierde apartamentul in urma divortului in eventualitatea ca acest sot al ei sa revoce donatia .

multumesc

Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:50, 9 Martie 2012
donatiile intre soti sunt revocabile, prin urmare poate revoca....pentru solutii la cazul in speta ( confidentiale ) apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si credit cu ipoteca marimalutan marimalutan Buna. Am o prietena care vrea sa divorteze. Are doi copii minori si locuiesc intr-un apartament pe care sotul ei l-a primit in timpul casatoriei de la tatal ... (vezi toată discuția)
Donatie koko78 koko78 Sotia mea aprimit o garsoniera sub forma de donatie de la fratele ei.ulterior a luat o suma de bani imprumut,suma pe care a girat-o cu garsoniera(act ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu procurator de fonduri optiondenied optiondenied Buna seara, Astazi am achizitionat impreuna cu prietena mea un apartament. Suntem necasatoriti, iar din actul notarial reiese ca dobandim apartamentul in ... (vezi toată discuția)