Cum procedez cu 2 salariati care au fost plecati in India de pe 20 sep pana pe 3 dec 2010. Cate zile de diurna le pot acorda?30sau 60.
Am vazut ca pt 1 zi in India diurna este de 32 $ *2.5 cat am voie?
Deci perioada maxima de delegare deductibila este de 30 zile?
multumesc!
Cum inregistrez dpv contabil niste facturi emise in 2007, avand in vedere ca sumele s-au prescris, si nu le voi mai incasa niciodata...., deci raman cu ele in balanta analitica mult si bine.
Multumesc frumos!
Cum sa procedez, daca am de incasat de la o pers.juridica, o suma in jur de 1500 ron, daca pur si simplu nu mai dau de acea societate?
Mentionez ca suma neincasata este din 2007.
Da! Nu pot trece la imp.pe venit cei care anterior au devenit platitori de imp.profit, pentru ca nu au mai indeplinit cele trei conditii de a fi micro.
A aparut vreun act care sa sustina revenirea impozitului pe micro de la 01.01.2011, si daca da, este valabil numai pentru firmele infiintate dupa 01.01.2011, sau pentru toata lumea? Multumesc
Fiind firma de distributie presa (tva 9%), conform legii nu avem nevoie de case de marcat.
Intrebarea este:
- este suficient monetarul scris de gestionar la sfarsitul zilei? sau mai sunt necesare si alte documente...?
In prezent asa procedez, inregistrez veniturile din vanzari, pe baza monetarelor.
Sunt platitor de tva.Daca achizitionez marfa cu 0% (harti), cu cat tva o vand?
Mentionez ca la presa tva-ul este 9%, insa factura cu harti este fara tva.
Dar hartile nu fac parte din presa?.......:stunned: