avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Activitate zambesc

Activitate zambesc

multumesc pt raspunsuri
deduc ca hotararea e corecta si n-are rost sa o atac
totusi, daca totul tine de "matematica" ma intreb de ce nu se aplica tot timpul la fel?
iata 2 exemple:
1 - zilele astea s-a anuntat ca Iri (...) va plati Monicai pensie de 2000 lei; sa nu aiba el venituri permenente mai mari de 6000 lei/luna (1/3 din venituri)? ma indoiesc..
2 - avocatul meu mi-a spus ca a avut recent un caz unde tatal avea un salariu constant de 10.000 EUR si ca instanta a stabilit pensie de 2000 lei (deci nici 5% din salariu..)
ma gandesc ca trebuie sa existe o cale sa demonstrez ca este nejustificat de mare, de aceea ma ajuta ideeile dvs
cat despre moralitatea mea (sugerata de unii), va asigur ca este mult mai ridicata decat moralitatea mamei (care de fapt m-a tarat in asta voit, fiind interesata doar de bani).. oricum, ramane intrebarea logica de baza: are nevoie copilul de o pensie atat de mare? ce se intampla daca o parte importanta din bani este cheltuita in mod iresponsabil de mama?..
multumesc.
Buna ziua.

Recent s-a emis hotarare judecatoreasca prin care sunt obligat la plata unei pensii alimentare deosebit de mari si doresc sa fac contestatie (cred ca se numeste recurs/apel).

Rugamintea ar fi sa ma ajutati cu un sfat in privinta sanselor de reusita.
Pe scurt: in urma unei relatii extraconjugale a rezultat un baietel (eu eram si sunt casatorit si am un alt copil), iar fosta concubina m-a dat in judecata pt incredintare minor si obligatie pensie alimentara. Judecatoarea i-a acordat paternitatea (am fost de acord), dar a stabilit o pensie alimentara situata la maximul posibil (33%/2*salariul meu), ceea ce inseamna peste 2000 lei/luna.
M-a surprins pt ca este mult peste asteptarile mele, plus ca nu tine cont de nevoile copilului (nu sunt nevoi speciale); stiu asta pentru ca cresc si eu un copil si nu costa mai mult de 6-700 lei/luna..
Poate cineva sa explice decizia si eventual sa-mi dea un sfat ce sanse am cu "contestarea", inclusiv unele sfaturi "avocatesti"?
Multumesc.
Răspuns la discuția (ne)recunoastere paternitate
Roxana, Elena, Alin,
Va multumesc. Credeti ca puteti vedea lucrurile dintr-o alta perspectiva: eu si cu "amanta" suntem 2 oameni maturi care am stiut de la inceput ca relatia avea pur un scop, sa zicem de viata paralela (ambii aveam deja pe cineva, duceam un fel de existenta paralela, provocatoare..). Problema e ca la un moment dat ea, desi se proteja prin conceptionale, a renuntat la ele fara sa-mi spuna si apoi am aflat ca a avut zeci de incercari de a ramane insarcinata cu alti parteneri, dar fara rezultat. In aceste conditii, analizand acum, iau in calcul o varianta de a fi fost pacalit, mai ales ca nu am stiut de copil, pana la nastere.
Acum, aparand la nastere si cerandu-mi ferm una din cele 2 optiuni (de buna voie sau prin judecata), stau si incerc sa-mi fac o strategie de contra-atac, just in case.
Ce ma ajuta sa stiu de la profesionisiti ca voi/aflati pe acest forum este daca exista vreo metoda legala de a nu recunoaste copilul (n-am absolut nimic cu bebe, chiar e simpatic) si de a demonstra cumva ca totul s-a produs fara voia mea. Iertati-ma, dar e ca si cum cineva te urmareste la baie (...) si-ti ia cateva mostre (...), fara stirea ta si apoi ramane insarcinata..
Multumesc.
Buna Ziua,
La cateva luni de la terminarea unei relatii extraconjugale am aflat ca sunt tatal unui baietel. Acum mamica imi cere sa recunosc paternitatea la inregistrarea in certificatul de nastere (declarand ca nu are alte pretentii - nici macar pensie alimentara). In caz contrar ma da in judecata pt recunoastere paternitate (ceea ce poate insemna sa castige si sa platesc si cheltuieli de judecata si eventual pensie alimentara).
Intrebare: nefiind casatoriti, si nici neintentionand sa o facem, la ce obligatii ma expuna, acum sau in timp, daca accept sa figurez in certificatul de nastere? Alte sugestii aveti?
Multumesc.