Recent s-a emis hotarare judecatoreasca prin care sunt obligat la plata unei pensii alimentare deosebit de mari si doresc sa fac contestatie (cred ca se numeste recurs/apel).
Rugamintea ar fi sa ma ajutati cu un sfat in privinta sanselor de reusita.
Pe scurt: in urma unei relatii extraconjugale a rezultat un baietel (eu eram si sunt casatorit si am un alt copil), iar fosta concubina m-a dat in judecata pt incredintare minor si obligatie pensie alimentara. Judecatoarea i-a acordat paternitatea (am fost de acord), dar a stabilit o pensie alimentara situata la maximul posibil (33%/2*salariul meu), ceea ce inseamna peste 2000 lei/luna.
M-a surprins pt ca este mult peste asteptarile mele, plus ca nu tine cont de nevoile copilului (nu sunt nevoi speciale); stiu asta pentru ca cresc si eu un copil si nu costa mai mult de 6-700 lei/luna..
Poate cineva sa explice decizia si eventual sa-mi dea un sfat ce sanse am cu "contestarea", inclusiv unele sfaturi "avocatesti"?
Multumesc.
puteti exercita calea de atac a hotararii judecatoreresti dar nu aveti nici o sansa sa o micsorati. este calculata corect.
calculul dv. privind nevoile de crestere ale unui minor nu are relevanta.
asta e . pentru a fi mai suportabila sentinta ginditiva si dv. ca diferenta dintre 7 si 20 reprezinta lipsa de afectiune paterna. :innocent:
sfat avocatesc: nu mai munciti nicaieri , nu mai aveti venituri si prin urmare faceti cerere de micsorare a pensiei :D
Este dreptul dvs lega sa va exercitati calea de atac , chiar daca moral nu este pentru ca si acest copil ,este tot al dvs.
Nu exista sanse , atata timp cat hotararea este pronuntata cu respectarea legii , ca actiunea de atac sa va fie admisa
multumesc pt raspunsuri
deduc ca hotararea e corecta si n-are rost sa o atac
totusi, daca totul tine de "matematica" ma intreb de ce nu se aplica tot timpul la fel?
iata 2 exemple:
1 - zilele astea s-a anuntat ca Iri (...) va plati Monicai pensie de 2000 lei; sa nu aiba el venituri permenente mai mari de 6000 lei/luna (1/3 din venituri)? ma indoiesc..
2 - avocatul meu mi-a spus ca a avut recent un caz unde tatal avea un salariu constant de 10.000 EUR si ca instanta a stabilit pensie de 2000 lei (deci nici 5% din salariu..)
ma gandesc ca trebuie sa existe o cale sa demonstrez ca este nejustificat de mare, de aceea ma ajuta ideeile dvs
cat despre moralitatea mea (sugerata de unii), va asigur ca este mult mai ridicata decat moralitatea mamei (care de fapt m-a tarat in asta voit, fiind interesata doar de bani).. oricum, ramane intrebarea logica de baza: are nevoie copilul de o pensie atat de mare? ce se intampla daca o parte importanta din bani este cheltuita in mod iresponsabil de mama?..
multumesc.
Pensie alimentara
enoiuflorin
buna ziua,as dori un sfat,am un copil din prima casatorie si platesc pensie alimentara 25% din venitul net,momentan mai am un copil si doresc sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
anielavana
Daca s-a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin intelegerea partilor la plata pensiei alimentare de 500 RON, se poate reveni asupra ... (vezi toată discuția)