avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Daca s-a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin intelegerea partilor la plata pensiei alimentare de 500 RON, se poate reveni asupra ei cerand in instanta marirea pensiei alimentare pentru copil?
buna ziua1
daca partea interesata face dovada ca nevoile copilului au crescut, ca aceasta suma nu este suficienta pt acoperirea acestor nevoi, se va putea face.
Chiar daca hotararea este definitiva si irevocabila? Din cate stiu eu asupra unei hotarari irevocabile nu se mai poate interveni, hotararea nu mai poate fi atacata. Prin faptul ca vreau sa cer marire de pensie alimentara nu mi se va spune ca am deja o hotarare prin care pensia este stabilita la o suma fixa lunara si nu se mai poate reveni asupra ei?
Mai am o intrebare: in cazul in care tatal copilului exercita o profesie liberala, nefiind salariat cu contract de munca, fiind de meserie avocat, cum se poate da pensia alimentara lunara in procent din veniturile sale, de exemplu in hotararea de divort se comunica programul de vizitare al minorului de catre tata si pensia minorului stabilita in cota procentuala de 25% din veniturile lunare ale tatalui. Care venituri lunare? Veniturile ramase dupa ce s-au facut toate cheltuielile pe firma? Pentru ca de obicei veniturile reale ale unui avocat sunt una, iar cele declarate sunt alta. Cum pot sa stiu veniturile reale pentru a se stabili o pensie alimentara in conformitate cu nevoile copilului si pentru ca tatal sa isi asume responsabilitatea de parinte la randul lui, chiar daca acesta incearca sa scape de anumite "greutati" cu privire la cresterea, ingrijirea si educarea copilului sau.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
anielavana, utilizator
Orice intelegere a parintilor , cu privire la un drept patrimonial al copilului , nu produce niciun efect.

Prin urmare, daca veniturile realizate de catre tata sunt mai mari exista si posibilitatea conexa de a mari cuantumul pensiei de intretinere.;)
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - 25% din toate veniturile tatalui? cristinani cristinani Buna seara, Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri: - in cazul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marius007zo2 marius007zo2 buna ziua, sunt despartita de aprox 3 ani. fostul sot plateste pensia alimentara stabilita la momentul respectiv in val de 125 ron. de aprox 2 ani el ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila Oana83&David Oana83&David Sotul Meu a introdus actiune pentru micsorarea pensiei alimentare la un an de cand s a nascut al doilea copil. In prima faza pensia s a micsorat de la 250£ la ... (vezi toată discuția)