avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,
sunt despartita de aprox 3 ani. fostul sot plateste pensia alimentara stabilita la momentul respectiv in val de 125 ron. de aprox 2 ani el lucreza in spania cu contract.
pana in momentul de fata pensia alimentara nu a fost marita niciodata. am incercat sa ii explic sa marim pensia fara judecata dar nu a fost de acord. as dori sa stiu ce trebuie facut si ce acte trebuie facute ca sa imi plateasca pensie alimentara la salariul lui de acolo care am inteles ca este in val de 1500 de euro fara bonusuri.
- in hotararea judecatoresca nu se specifica drept la vizita si copilul imi este incredintat mie in totalitate. hotararea fiind definitiva si irevocabila. daca plec din tara cu copilul imi treb si procura de la el??
multumesc,

referitor la pensia alimentara.....se poate face cerere catre consulat sau ceva in genul acesta.....sa se verifice ceva ???
multumesc,

daca se poate sa imi dati o informatie si referitor la cheltuiala.
la ce suma de bani se poate ajunge???
multumesc,
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
marius007zo2, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:43, 24 Martie 2010
nu va trebuie procura sa iesiti cu minorul.
pt marirea pensiei ar trebui sa dovediti faptul ca are salariul de cat spunet, pt ca el n-o sa aduca un fluturas si astfel o sa obtineti pensie rapartata la salariul minim pe romania, adica de 150 lei
Daca nu ati reusit sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila cu fotul sot in ce priveste pensia alimentara,atunci introduceti o actiune in instanta prin care sa solicitati majorarea pensiei.Insa va trebui sa aduceti si dovada faptului ca are salariul de care ati spus.
In ce priveste iesirea din tara cu copilul,nu aveti nevoie de nici un fel de procura,avand in vedere ca minorul v-a fost incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila.
Puteti sa depuneti o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere. Chiar daca e plecat din tara, el trebuie sa aiba la cunostinta despre proces. (daca va fi citat la domiciliul din tara probabil il vor anunta cei din familia lui , sa poata depune intampinare, prin avocat sau o trimite la dosar, prin posta ) .Depunand intampinare, va arata probabil ce venituri are si cat este dispus sa se majoreze pensia. Poate va va conveni, sau poate ... nu.
Daca il citati la domiciliul din strainatate, dureaza mult pt. ca procedura judiciara cu strainatatea este greoaie. Ar trebui sa stiti l adresa exacta si sa indicati locul lui de munca cu contract, pentru a se cere de catre instanta , adeverinta de venituri . Toate demersurile din procedura cu strainatatea se fac de catre judecatoria de care apartineti , prin serviciul special din M.J.

Cu privire la iesirea din tara a copilului, indiferent ca este vizitat sau nu de tata, care ii plateste o pensie de intretinere, fiind parintele unui minor.... apreciez ca este nevoie de acordul acestuia sa va lase la vama sa iesiti cu el..
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
In ceea ce priveste pensia de intretinere aveti nevoie de o hotarare prin care instanta sa stabileasca pensia in favoarea minorului in functie de veniturile realizate de parat in Spania, deci este necesar un proces.Aveti nevoie pentru initierea acestui proces de adresa angajatorului paratului, pentru ca inteleg ca stiti sigur ca este angajat cu carte munca.Pensia va fi stabilita in procent de 25% din veniturile realizate de catre acesta, pentru ca iata dvs, o aveti sttbilita in cuantum fix si deci in acest caz nu discutam de o majorare ci de o stabilite in cota procentuala.
In ceea ce priveste minorul, cata vreme nu exista un program de vizitare stabilit, nu aveti nevoie de acordul tatalui care iata de fapt este in Spania.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere retroactiva neachitata Lizzza Lizzza Buna seara, In urma unui proces de custodie si stabilirea pensiei de intretinere pentru minorul in varsta de 2 ani si 5 luni rezultat dintr o relatie de ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pt scoaterea copiluli din tara teo84 teo84 Am un copil de trei ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului,dar copilul e recunoscut de tatal lui.Acum daca ne despatim tatal copilului ma ameninta ca nu ... (vezi toată discuția)
Soaterea minorului din tara ylla2010 ylla2010 buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)