avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila

Sotul Meu a introdus actiune pentru micsorarea pensiei alimentare la un an de cand s a nascut al doilea copil. In prima faza pensia s a micsorat de la 250£ la 160£ pe luna(noi locuind in Anglia) dar fosta sotie nu numai ca nu a fost de accord cu micsorarea dar a cerut marirea pensiei si dupa luni de zile de asteptare judecatoarea a crezut de cuviinta ca asa este corect si I a crescut pensia la 290£ pe luna. Suntem effectiv socati de aceasta decizie si nu mai stim incotro sa o luam, cine ne poate ajuta in conditiile in care intr adevar sotul Meu are un venit lunar de 1,800£ pe luna dar nimeni nu ia in calcul faptul ca platim 600£ pe luna la chirie, 200£ facturi, 200£ transport deci mare lucru nu ne ramane in mana. Eu nu lucrez deoarece baietelul este foarte mic iar gradinitele aici sunt foarte scumpe. Nimeni nu is in calcul aceste cheltuieli lunare care se pot dovedi cu hartii in schimb un copil de 5 ani care traieste in Romania are nevoie de 15 milioane pe luna???? Cum se poate ca justitia di.n tara sa fie atat de corupta, cum se pot da sentinte fara macar sa verifici nivelul de trai din tara unde celalat parinte traieste???? Sotul ar dori sa se ingrijeasca de toate nevoile copilului si nu ale mamei si vrea sa schimbe pensia in bani in pensia de intretinere in natura. Ce anume ar trebui sa faca sa poata obtine acest lucru? Va rog din suflet, daca mai sunt persoane aflate in aceasta situatie sa ne dea un sfat ca nu mai putem. Avem nevoie de o parare reala din partea unui avocat cu care vom colabora pe tot parcursul procesului. Va multumesc anticipat
Conform legislaţiei din ţară, pensia alimentară se acordă în funcţie de nevoile minorului şi de veniturile celui care are obligaţia de intreţinere, fără a se ţine cont de cheltuielile celui cu obligaţia..La un venit de 1800 lunar, 16,66% reprezintă 298, deci 290 este sub limita maximă legiferată. Poate dacă v-aţi fi apărat mai bine, aţi fi putut reduce cuantumul pensiei alimentare, demonstrând că minorul nu are nevoie de asemenea sumă pentru creştere şi educare.
Pe de altă parte, vă asigur că aici, alimentele sunt poate mai scumpe ca în UK sau în restul Euiropei, facturile la un apartament de bloc minuscul pot fi la fel ca în UK, poate chiria este mai mică, dacă mama cu copilul locuiesc undeva la periferia unui oraş.
Cota cuvenită pentru întreținerea unui copil este prevăzută de Codul civil,prin raportare la venitul obținut de către cel obligat la plată,fara a diferenția cazul existenței a doi copii in care unul locuiește în România iar celălalt în alta tara. Nu înseamnă că, instanta a fost coruptă pentru că a acordat drepturi egale. Dacă un copil domiciliază în România, nu înseamnă că,acesta nu are dreptul la o anumită sumă.....
Multumesc frumos pentru raspunsuri, eu sunt indignata ca nimeni nu face un calcul real in ceea ce priveste cheltuielile care exista lunar in uk si cele din Romania dar vrem sa luam legatura cu un contabil care traieste in uk pentru a descrie situatia asa cum este de fapt. Sotul a trimis cadouri la copil de mii de lire in 3 ani de zile, a trimis sume peste pensia alimentara ori de cate ori fosta sotie I a adus la cunostinta faptul ca baietelul este bolnav si face tratamente pana cand am vazut ca de fapt copilul nu avea absolut nimic, nu lua vreun medicament sau nu fusese la medic..... Este pacat sa vezi cum unele mame doar se folosesc de statutul pe care il au pentru a trai in puf iar altii se chinuie in conditii grele pentru a asigura traiul de zi cu zi copiiilor sai. Nu cred ca este corect sa nu se tina cont efectiv si de cheltuielile celuilat parinte......
Doamnă dragă, asta e legea. Nimeni nu-l obligă pe tata la cadouri sau la cheltuieli suplimentare, obligaţia lui legală este să plătească pensia de intreţinere. Şi dacă ar trăi în Romania , tot şa ar fi, cu singura deosebire că suma stabilită, în acelaşi procent, ar fi în lei.
Puteti ataca hotararea daca mai aveti cale de atac.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara, recasatorit,sotia are un copil grecu cristian grecu cristian buna am o intrebare . -sunt divortat , copilul a ramas la mama, eu platesc 25% din salariu pensie alimentara.(mama copilului foloseste banii in interes ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dovada veniturilor din anglia ale fostului soț? Îmi este necesară pentru a-l determina să plătească pensia de întreținere a minorului RoxyPity RoxyPity Cum pot obtine un act(din Anglia) cu salariul fostului meu sot ce lucreaza in Anglia ?Acest act imi este necesar pentru al determina sa plateasca cei 25% ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)