avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara, recasatorit,sotia are un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara, recasatorit,sotia are un copil

buna
am o intrebare .
-sunt divortat , copilul a ramas la mama, eu platesc 25% din salariu pensie alimentara.(mama copilului foloseste banii in interes propriu, la copil ii spune ca nu ajung cei 7 milioane lunar)
_m-am recasatorit ,sotia are un copil (19 ani )dar care este inca la scoala in clasa a XII-a.
Pot sa cer in instanta micsorarea cuantumului pensiei alimentare???
Pensia alimentara este in functie de nevoile copilului? cum pot sa o determin sa justifice cheltuielile pentru copil??

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
grecu cristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:24, 16 Februarie 2012
Din pacate nu cred ca ati putea solicita micsorarea pensiei pentru ca sotia mai are un copil din alta casatorie. Legea nu este foarte clara in acest caz dar spune ca vorbeste despre pensia de intretinere platita de parinte, iar dvs. nu suntet parintele copilului sotiei, asta daca nu o adoptati.
Puteti pe de alta parte solicita micsorarea pensiei pentru ca nevoile copilului nu sunt atat de mari, solicitand ca mama sa dovedeasca cheltuielile copilului intr-o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara etudor etudor buna ziua! va rog domnilor avocati sa ma ajutati intr-o problema ce ma macina de mai bine de 7 luni .decand in tara care m-a adoptat e recesiune\\\\\\;, tara ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pentru copil Gabriel 34 Gabriel 34 Întrebarea mea e următoarea : dacă fosta soție sa recăsătorit mai este obligatoriu sa plătesc pensia alimentara copilului? Dacă nu care ar fi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - restrictii de folosire M_P M_P Buna ziua. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea restrictionarii folosirii pensiei alimentare unui minor. Adica , persoana la care este copilul poate ... (vezi toată discuția)