avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara pentru copil

Întrebarea mea e următoarea : dacă fosta soție sa recăsătorit mai este obligatoriu sa plătesc pensia alimentara copilului? Dacă nu care ar fi procedura? Menționez ca banii nu ajung la copil ci sunt cheltuiți pe diverse foloase. Actualul soț muncește în Anglia și au împreună alt copil. Ea nu lucrează ci trăiește din ce ii trimit eu și actualul soț. Iar copilul care îl avem împreună are 10 ani și domiciliul la mama.
~ Conținut șters la cerere ~
Dar dacă stabilesc cu fosta soție eu sa semnez ca renunț la drepturile copilului și ea sa semneze ca renunță la pensie.... Este posibil sa facem asta la un notar?
Nu se poate, nu aveți dreptul să renunțați la drepturile copilului. Copilul are dreptul să aibă 2 părinți.

Dar și în cazul că ați fi decăzut din drepturile părintești, nu puteți fi exonerat de obligația de ai plăti copilului pensie de întreținere.

Nici fosta soție, mama minorului, nu are dreptul legal sa renunțe la pensia de întreținere a copilului, pentru că pensia este un drept al copilului, nu al ei.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Dapix, utilizator
Dar puteti solicita ca pensia, macar o partea din ea, sa fie platita sub forma de bunuri necesare copilului ( mancare, rechizite, imbracaminte...).
Copilul meu este învățat cu haine de firma, cadouri scumpe și plimbări. De aceea nici nu îmi mai spune tata mie ci actualului soț a fostei soții. El ii oferă toate astea în schimb eu nu mai fac bani cum făceam o data. La ei iubirea se manifesta în lucruri scumpe. Pe mine copilul meu ma jignește și ma suna doar când e data de a trimite bănuții. Atât iar când îl cauta îmi spune ca nu are timp de mine și ca dacă îl iubesc sa ii cumpăr câte ceva de firma

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)
Minor si familie madalinmanea madalinmanea Buna ziua . Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a ... (vezi toată discuția)