avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizita

Buna ziua.
Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil).
Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este sa fie sunat de catre copil atunci cand acesta doreste sa fie luat, insa copilul, care are 11 ani, nu-l suna (au existat cateva intalniri in care copilul a fost bruscat de catre tata, atat fizic cat si verbal, evenimente prezentate de copil in cadrul intalnirilor cu un consilier psiholog, la care participa mama si copilul, intalniri in cadrul DGPASC).
Mama este amenintata de catre tata cu un proces pentru alienare parentala.
Ce se poate face in acest sens ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
adi_2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 14:57, 8 Noiembrie 2016
scrieti-i cate un mail de fiecare data cand are program si nu se prezinta. Puteti sa ii scrieti si inainte de vizita, sa il intrebati daca vine sau nu.
Deja am trecut de acea faza...adica l-am notifcat de cateva ori sa ma anunte cand nu ia copilul. De asemenea, l-am notificat si pentru a-i spune ca poate lua copilul si inafara programului de vizita, cu conditia sa ma anunte cu 24 de ore inainte. Cu toate acestea, de aproape 3 luni nu a mai venit, nu a sunat copilul , nu s-a prezentat in prima zi de scoala, la vreo activitate extrascolara (anuntata din timp prin email - detin aceste emailuri), la controale medicale (anuntate, de asemenea, prin email).
In schimb, printr-un email m-a anuntat ca-mi pregateste un proces pentru alienarea parentala a copilului. Am solicitat consiliere parentala si evaluarea copilului de catre DGPASC, particip saptamanal cu acesta la intalniri, mi s-a spus ca nu exista dovezi de alienare parentala (nici nu ar fi avut cum, pentru ca eu sunt pentru o relatie intre cei doi).
Bine aţi revenit , deşi era preferabil să nu aveţi motiv pentru revenire :)
Din descrierea dumneavoastră, nu are nici o şansă de câştig dacă vrea să demonstreze alienarea parentală, dar cred că el,acum, vrea autoritate părintească comună, de aceea vă sfătuiesc să-l invitaţi în continuare la serbare, la şedinţa cu părinţii, etc. şi, dacă nu vine, scrieţi-i de ce nu s-a prezentat.
Este trist că de atâţia ani nu se potoleşte.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator
Da. Asa e :) Si eu as fi vrut sa nu mai revin.
Si, da, intr-adevar, vrea custodie comuna (mi-a comunicat intr-un alt mail sa ma pregatesc de proces). Doar ca el nu s-a tinut nici de programul de vizita stabilit prin instanta..sub motivul ca nu-l suna copilul (?!)
In acest moment sunt data in judecata pentru scaderea pensiei !!!. Adica, afirma ca de un an jumate nu mai lucreaza, a solicitat in instanta scaderea, am fost de acord (pentru ca mi-este greu sa dovedesc ca are alte venituri dar mutate pe numele parintilor si nici nu intentionez decat sa am liniste ca sa-mi cresc copilul). S-a stabilit diminuarea, dar a cerut si cheltuieli de judecata si a pierdut. Acum a facut apel, vrea sa platesc avocatii si in fond si in apel. Eu m-am aparat singura.
Cu alte cuvinte....nici pensie nu vrea sa dea...daca s-ar putea cat mai mica.. (in prezent 230 RON), nici la program nu vine ca nu-l suna copilul....dar...eu sunt tot parata si tot chemata in instante....Unde este dreptatea ?!
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
adi_2010, utilizator
Nu vrea sa o exercite decat pe hartie, pare .. ca de implicat e zero.
Va veti apara la un eventuala proces si cum o fi, mergeti inainte ca nu aveti incotro.
e dreptul lui sa se adreseze instantei, acuma, ramane de vzut cum va interpreta instanta probele pe care le are sub ochi.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)