avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot obține dovada veniturilor din Anglia ale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot obține dovada veniturilor din Anglia ale fostului soț? Îmi este necesară pentru a-l determina să plătească pensia de întreținere a minorului

Cum pot obtine un act(din Anglia) cu salariul fostului meu sot ce lucreaza in Anglia ?Acest act imi este necesar pentru al determina sa plateasca cei 25% stabilite ca pensie alimentara de catre tribunal.Precizez ca stiu doar unde locuieste si ca lucreaza intr-un restaurant .
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: RoxyPity , utilizator 15:39, 8 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara !
Este posibil sa va comunice daca expediati o notificare in acest sens angajatorului, insa la fel de probabil este sa va refuze a va comunica acest aspect (fiind date cu caracter personal) daca nu este solicitat de o institutie sau autoritate, sens in care va trebui sa il actionati in judecata si sa solicitati prin cererea de chemare in judecata sa va comunice locul de munca, adeverinta privind salariul sau fluturasul de salariu, iar in cazul in care refuza, dupa ce instanta de judecata va va incuviinta solicitarea, va expedia o adresa in acest sens angajatorului (insa va fi nevoie sa suportati costurile cu traducerea).
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Multumesc,Doamn Avocat CARMEN MATEI, pentru raspuns!Ca sa stiu ca am inteles corect am sa va rog sa-mi mai raspundeti o data la urmatoarea intrebare ,daca se poate;deci eu trebuie sa-l dau in judecata in tribunalul din Romania astfel incat sa fie chemat din Anglia sa depuna o adeverinta cu salariul lui din Anglia ?Daca da cum as putea sa formulez cererea deoarece pensia alimentara a fost judecata si hotarata in procent de 25 %. In tara mi-a platit procentual dar de cand a plecat in Anglia imi da doar o suma stabilita de el in valoare de 60o lei .As vrea sa obtin mai mult dar nu stiu cum sa intru in posesia unei adeverinte cu salariu de la locul unde lucreaza.Ii stiu adresa de resedinta dar nu stiu locul de servici decat ca este un restaurant sau ceva de genul acesta fiind pe post de ajutor de bucatar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Codul civil prevede si posibilitatea modificarii, majorarii pensiei alimentare daca se iveste o schimbare in ceea ce priveste mijloacele celui care presteaza intretinerea si nevoia celui care o primeste. Instanta poate mari sau micsora pensia de intretinere.

Daca apreciati ca fostul Dvs. sot castiga mai mult si nevoile copilului sunt mai mari, puteti formula o cerere de majorare a pensiei de intretinere.

Cererea de stabilire / majorare a pensiei de intretinere este judecatoria de la domiciliul minorului.

Incercati amiabil sa rezolvati aceasta problema si sa va interesati (daca aveti posibilitatea) de adresa locului de munca, denumirea restaurantului si unde locuieste in prezent (de la fostul sot, de la rude, prieteni). Ultimul domiciliu al fostului sot il cunoasteti?

O zi frumoasa!
Doamna Avocat Carmen Matei,multumesc foarte mult pentru timpul ce mi-l acordati.
Cunosc ultima adresa de domiciliu din Romania cat si cea actuala din Anglia .Doar ca nu cunosc restaurantul sau locul unde lucreaza. Nu pot comunica cu fostul sot deoarece acesta nu este dornic de o discutie amiabila.Cat despre venitul lui actual am gandit ca nu poate lua 400 de lire astfel incat sa-mi revina procentual cei 25% ca valoare 100 de lire(600 de lei )asa cum imi da el lunar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebue ca instanta romana sa solicite aceste documente.
Trebuie deschis proces.

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare lulu82 lulu82 buna seara!am o problema si poate reusiti sa ma ajutati dandu mi cateva sfaturi.anul trecut am facut o plangere penala pentru neplata pensiei alimentare,pentru ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare sorin_olimpia sorin_olimpia Fostul meu sot a deschis acum doi ani un proces prin care cerea reducerea pensiei alimentare a copilului de la 100 de lire sterline (490 de lei in prezent), la ... (vezi toată discuția)
Tatăl minorului lucrează în uk și cere micșorarea pensiei de întreținere la 1/4 din salariul minim din românia. este posibil să obțină acest lucru? claudia7880 claudia7880 Fostul cere micsorarea pensiei de intretinere la 1/4 minim pe economie din Romania instanta a hotarit sa plateasca 200 lire sterline ,el locuieste in Anglia ... (vezi toată discuția)