avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Fostul meu sot a deschis acum doi ani un proces prin care cerea reducerea pensiei alimentare a copilului de la 100 de lire sterline (490 de lei in prezent), la 70 de lei, pe motivul ca nu mai detine nici un loc de munca in Londra. FALS. Adevarul fiind ca lucreaza in Londra pentru un salariu foarte mare, iar in Romania nu recunoaste acest fapt, instanta cercetandu-l in Anglia si negasindu-l ca si muncitor (pentru ca el a stat acasa in periaoda cercetarii si cu 2-3 luni inainte de aceasta).
El m-a amenintat inca de la divortul din 2006 ca va face acest lucru (se va ascunde de instanta ca lucreaza in Anglia), el continuand sa aduca si martori mincinosi.
Insa in mai multe convorbiri telefonice, el recunoaste ca munceste in Anglia. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie? As putea merge la compania telefonica, sa cer convorbirea ca proba in proces?
(mentionez 1: ca in prezent procesul l-am castigat in primavara, el facand dupa aceea recurs, data recursului fiind 21 septembrie).
(mentionez 2: el nu a platit pensia alimentara copilului de 2 ani, el neavand nici o hotararea definitiva si irevocabila care sa ii spuna acest lucru, ultima hotarare de acest fel fiind cea de la divort prin care e obligat sa plateasca lunar 100 de lire sterline).
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
sorin_olimpia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters217470 , utilizator 19:30, 6 August 2011
Mai bine depuneti eforturi sa aflati locul de munca din Anglia. Fara dovada veniturilor, restul nu sunt decat simple speculatii, iar instanta nu stabileste pensia in functie de speculatii, ci de media veniturilor pe ultimele sase luni.
Poi inainte sa i se verifice locul de munca in Anglia de catre instanta, a stat 6 luni acasa. Iar 80% sunt sanse sa lucreze "la negru", insa castiga un salariu in jur de 3000 de lire sterline (15.000 lei). In sentinta de la castigarea procesului (in primavara, inainte sa faca recurs) scrie ca trebuie sa plateasca 25% din veniturile sale. E de nedescris ce nerusinat este acest omn.
Eu zic ca pana la termenul de recurs, sa faceti un drum la Parchetul de pe langa Judecatoria din orasul in care domiciliati pentru a depune o plangere penala, intrucat neplata pensiei de intretinere pe o perioada de 3 luni consecutive constituie infractiune. In general, cand e vorba de dat cu subsemnatul pe la politie si parchet, multi se sperie si poate macar va da banii din urma. Oricum, daca nu-si respecta obligatia de plata, la un eventual contract de munca in strainatate, cu cazier nu cred ca da bine. Si poate, la declaratii, arata si locul real de munca. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl minorului lucrează în uk și cere micșorarea pensiei de întreținere la 1/4 din salariul minim din românia. este posibil să obțină acest lucru? claudia7880 claudia7880 Fostul cere micsorarea pensiei de intretinere la 1/4 minim pe economie din Romania instanta a hotarit sa plateasca 200 lire sterline ,el locuieste in Anglia ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dovada veniturilor din anglia ale fostului soț? Îmi este necesară pentru a-l determina să plătească pensia de întreținere a minorului RoxyPity RoxyPity Cum pot obtine un act(din Anglia) cu salariul fostului meu sot ce lucreaza in Anglia ?Acest act imi este necesar pentru al determina sa plateasca cei 25% ... (vezi toată discuția)
Proces drept de vizita minor danaharby danaharby in anul 2007 am nascut un baietel nefiind casatorita cu tatal, acesta l-a recunoscut si la o luna de la nastere am deschis proces pt incredintare pe care l-am ... (vezi toată discuția)