avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces drept de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces drept de vizita minor

in anul 2007 am nascut un baietel nefiind casatorita cu tatal, acesta l-a recunoscut si la o luna de la nastere am deschis proces pt incredintare pe care l-am castigat tatal avand drept de vizita la mine la domiciliu cateva ore pe luna copilul fiind atunci f mic. tatal s-a mutat in anglia unde sta si acuma si lucreaza ,in ultimii 5 ani a venit de 4 ori in romania . tatal plateste pensie alimentara 50 de lire lunar motivand ca atata este 20% din venitul lui net lunar. in acest an intentioneaza sa deschida un nou proces pt a lua copilul la el in vacanta de vara sau in perioada cand are el concediu , eu personal nu doresc sa ma opun dar as dori sa stiu daca se poate sa castige doar in weekend sa ia copilul deoarece inca este f mic si nu a avut o relatie permanenta cu el si as mai dori sa stiu daca in acelasi proces as putea cere marirea pensiei alimentare in suma fixa de ex 150 lire. nu suntem dusmani,discutam civilizat dar eu imi doresc ce e mai bine pt fiul meu si consider ca este cam micut sa stea saptamani fara mine . va multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 10:14, 27 Ianuarie 2012
In proces se poate cere si ce vreti dvs. si ce vrea el.
Ar fi bine sa va angajati avocat intrucat ati fi dezavantajata daca el va avea si dvs. nu...
puteti sa cereti acest lucru si sa argumentati. depinde de cum va fi administrat cazul.
pentru marirea pansiei trebuie sa demontrati ca 150 Lire reprezinta 25% din venitul sau.
daca lucreaza legal puteti contacta angajatorul prin avocat si sa va comunice veniturile.
In opinia mea,daca fostul dvs.sot ar dori sa nu plateasca pensia de intretinere,dvs.nu puteti sa-l obligati.Pur si simplu chiar daca cereti executarea silita,nu aveti cum sa-l executati.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
si daca nu cunosc amanunte despre locul lui de munca ce se intampla? stiu sigur ca are dar poate sa spuna ca nu mai lucreaza sau ca e somer pana gaseste altceva cum sunt mii de cazuri ...pretentii au si mari,de implicat in viata copiilor nu o fac din diverse motive si cand vine vorba de intretinere nu se poate ca e mare asigurarea la masina in anglia ( de ex 180 de lire ) sau ca trebuie sa mearga la o nunta si o luna nu mai plateste pensia .....si din cate cazuri am citit aici pe forum greu se obtin pensiile normale care ar trebui sa le plateasca un tata plecat in strainatate la munca majoritatea platesc 25% din salarul minim din romania ...eu doresc binele si bunastarea micutului meu dar cand aud ca un om care ar trebui sa fie matur si responsabil da mai mult pe o asigurarea decat pe intretinerea propriului copil ma infurii si cred ca mai sunt mame ca mine mii ....totusi e bine ca ei , minunatii tatici , au pretentii ..eu vreau ...
In mod normal instanta are indatorirea de a solutiona in mod just procesul si de a face toate demersurile necesare pentru a afla adevarul.In general avocatii staruie pe aceste aspecte si adesea isi dau silinta sa fie asa.

Intre neplata pensiei si existenta dreptului de a-si vedea copilul nu exista o legatura directa.
Sunt chestiuni care genereaza multa bataie de cap si trebuie gasita o axa directa pentru rezolvarea problemei.
In mod normal instantele nu se ocupa de aceste probleme deoarece este vroba de drepturi cu un continut total diferit, dar prin avocat se poate ajunge si la intelegere.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil alexandra285 alexandra285 Buna ziua,vreau sa va intreb...daca tatal copilului lucreaza in Anglia si are un salariu net de 1200 lire(zice el), cat ar trebui sa-i revina copilului si ce ... (vezi toată discuția)
Buna pot sa cer marirea pensiei intretinere minor fara sa am ... Zifrumoasa Zifrumoasa Buna Pot sa cer marirea pensiei intretinere minor fara sa am un avocat?ce ar trebui sa fac in caz ca este posibil? In momentul acesta nu am loc de munca si ... (vezi toată discuția)