avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces drept de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces drept de vizita minor

in anul 2007 am nascut un baietel nefiind casatorita cu tatal, acesta l-a recunoscut si la o luna de la nastere am deschis proces pt incredintare pe care l-am castigat tatal avand drept de vizita la mine la domiciliu cateva ore pe luna copilul fiind atunci f mic. tatal s-a mutat in anglia unde sta si acuma si lucreaza ,in ultimii 5 ani a venit de 4 ori in romania . tatal plateste pensie alimentara 50 de lire lunar motivand ca atata este 20% din venitul lui net lunar. in acest an intentioneaza sa deschida un nou proces pt a lua copilul la el in vacanta de vara sau in perioada cand are el concediu , eu personal nu doresc sa ma opun dar as dori sa stiu daca se poate sa castige doar in weekend sa ia copilul deoarece inca este f mic si nu a avut o relatie permanenta cu el si as mai dori sa stiu daca in acelasi proces as putea cere marirea pensiei alimentare in suma fixa de ex 150 lire. nu suntem dusmani,discutam civilizat dar eu imi doresc ce e mai bine pt fiul meu si consider ca este cam micut sa stea saptamani fara mine . va multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 10:14, 27 Ianuarie 2012
Pentru vacanta din vara aceasta ati scapat cu siguranta, fiindca daca deschide proces acum, nu se termina pana in toamna.
Apoi, Dvs. avand incredintarea, nu sunteti obligata sa-i semnati procura sa scoata copilul din tara.
El trebuie sa demonstreze ca sunteti de rea credinta fiindca va opuneti , dar Dvs. puteti argumenta, in instanta, cand EL cere suplinirea semnaturii Dvs. pentru a putea lua minorul, ca actionati in interesul minorului, ceea ce ar fi purul adevar, ca nu poti smulge un copilas de 5-6 ani de langa mamica lui, din casa lui, si sa-l ia un strain, chiar daca acel strain l-a procreat.
Cand copilasul e mai marisor-13-14 ani, constientizeaza cine e acel om, vrea sa-l cunoasca, poate sa-si exprime vointa, se poate apara, etc., atunci poate pleca cu el unde doreste, atunci chiar e in interesul copilului sa cunoasca alte tari, alta civilizatie, alte obiceiuri.
Cu termenul se poate rezolva sa il aiba peste o luna daca avocatul face demersurile necesare.
Adica pana in martie se poate termina prima instanta...
Daca va referiti la desfasurarea procesului cu finalizarea recursului este adevarat ca nu va termina pana in toamna...dar depinde de N variabile...
D-le avocat, doamna spunea ca taticul vrea sa ia copilul in vacanta la el, in Anglia.
Asta nu se lasa cu ancheta sociala la domiciliul tatalui din Anglia, cu comisie rogatorie?
Eu am avut caz acum vreo 10 ani un caz cu ancheta sociala facuta in strainatate mai rapid efectuata decat cea din Romania...
Este adevarat ca judecatorul a vaut ca ma grabeam mi-a cerut un temei legal, l-am dat si a dispus...
De aceea ziceam ca exista multe variabile si fiecare caz in parte are particularitatile sale...
Nu va contrazic pentru ca in ziua de astazi nu prea mai au chef avocatii de asa ceva...
Eu nici macar nu prea mai intru in asemena procese...de cand cu criza...
Cu siguranta cele 50 de lire destinate intretinerii copilului dumneavoastra nu il sprijina cu mare lucru, insa, parerea mea este ca, a va putea creste copilul in liniste si armonie este mai importanta.
Ar fi bine sa aveti in vedere ca, odata cu modificarile aduse de noul Cod civil, tatal copilului poate sa solicite modificarea masurilor ce au fost luate in privinta copilului (prin exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea modalitatilor prin care parintele care nu locuieste cu copilul poate avea legaturi personale cu acesta, stabilirea contributiei fiecarui parinte la cheltuielile de crestere si educare, precum si stabilirea locuintei copilului).
De aceea, inainte sa se ajunga in instanta, in conditiile in care spuneti ca exista comunicare intre dumneavoastra si tatal, poate ar fi mai bine sa incercati o alta abordare a problemei, un dialogul constructiv, o negociere prin care sa urmariti amandoi doar interesul superior al copilului. Chiar daca acum vedeti diferit lucrurile, daca scopul fiecaruia este doar interesul copilului, eu cred ca ar fi mai util sa mergeti pe aceasta cale, cu sau fara sprijin specializat. Daca doriti srijin, va recomand sa apelati la un mediator.
Va doresc un copil sanatos, care sa va aduca numai bucurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil alexandra285 alexandra285 Buna ziua,vreau sa va intreb...daca tatal copilului lucreaza in Anglia si are un salariu net de 1200 lire(zice el), cat ar trebui sa-i revina copilului si ce ... (vezi toată discuția)
Buna pot sa cer marirea pensiei intretinere minor fara sa am ... Zifrumoasa Zifrumoasa Buna Pot sa cer marirea pensiei intretinere minor fara sa am un avocat?ce ar trebui sa fac in caz ca este posibil? In momentul acesta nu am loc de munca si ... (vezi toată discuția)