avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua,as dori un sfat,am un copil din prima casatorie si platesc pensie alimentara 25% din venitul net,momentan mai am un copil si doresc sa stiu daca se poate micsora pensia alimentara ,si cu cat.multumesc
Cel mai recent răspuns: enoiuflorin , utilizator 17:09, 10 Noiembrie 2013
Puteti depune cerere de micsorare a pensiei pt ca vi s-a mai nascut un copil, procentul maxim din salariu pt doi copii e de 33%, pt un copil ar veni 16.5%. Puteti propune un procent si mai mic daca cel mic are nevoi mai mari.
Cererea o depuneti la judecatoria pe raza careia isi afla domiciliul creditorul, insotita de vechea hotarare, de o copie dupa certificatul celui mic de nastere, copie dupa buletin, adeverinta de venituri.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere procent pensie alimentara la aparitia unui alt minor. alxml alxml Buna ziua! Situatia este urmatoarea: Platesc pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara, in valoare de 25% din venitul net. In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara evis_m evis_m sot si sotie cu un copil divorteaza,copilul ramane la tata,iar sotia se recasatoreste si da nastere la un alt copil. Cat plateste mama,pensia alimentara pentru ... (vezi toată discuția)