avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

sot si sotie cu un copil divorteaza,copilul ramane la tata,iar sotia se recasatoreste si da nastere la un alt copil. Cat plateste mama,pensia alimentara pentru primul copil?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:59, 18 Decembrie 2011
Cuantumul pensiei alimentare se stabileste de catre instanta in functie de veniturile celui obligat si tinand cont de nevoile copilului
Indemnizatia pentru cresterea copilului nu poate fi urmarita pentru nici un fel de datorii si nici nu poate fi retinuta ca baza de calcul pentru pensia de intretinere datorata unui alt copil. Pensia va fi raportata la salariul minim pe economie.
mama va plati mai putin,calculul este simplu si se au in vedere ambii copiii...,trebuie sa solicitati insa instantei sa decida...,se iau in calcul veniturile nete ,permanente pe ultimile 6 luni, ale ambilor parinti si obligatiile lor fata de copiii....
Pensia alimentara pt doi copii este de 33 % . Mama trebuie sa ceara recalcularea pensiei in instanta printr-o cerere care nu se timbreaza, si sa puna la dosar copii de pe certificatele de nastere a celor doi copii si copie de pe sentinta de divort .Ea va cere scaderea pensiei tinand cont ca mai are inca un copil.Instanta poate stabili 16.5 % dar nu neaparat. Fiica mea a primit 20%. Daca nu lucreaza , suma va fi procent din venitul minim pe economie si instanta poate preciza si suma!
Mama va plati o pensie de maxim 16.5 % din venitul net realizat sau raportat la venitul minim pe economie dupa caz.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara razvan993 razvan993 buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)