avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,

fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal suma de 150 lei /luna.va rog lamuriti-ma cat este salariul minim pe economie in tara noastra din care fostul sot trebuie sa plateasca acest procent si daca este corecta suma.va multumesc !
salariu minim pe economie in privat 600 lei 33% se aplica la salariul net care este 461;ati primit o suma corespunzatoare;
Opinia mea este alta.Atata vreme cat venitul minim pe economie este de 600 de lei pensia se stabileste in functie de suma de 600 de lei.
33% reprezinta 198 de lei.
Nu am primit niciodata hotarari ale instantelor in care calculul sa se faca in alt mod decat prin aplicarea procentului direct pe suma care prevede venitul minim pe economie.
Dupa parerea mea, nu este corect ca pensia de intretinere a celui ce nu realizeaza venituri sa fie stabilita raportat la salariul minim brut pe economie din moment ce regula generala de stabilire a pensiei este de a lua in calcul veniturile nete pe ultimele sase luni.

Un alt aspect este acela ca, daca cel obligat la plata este incadrat cu salariul minim pe economie, banii pe care ii va lua in mana vor fi mai putini dupa retinerea darilor catre stat. In aceasta situatie, un angajat cu minim pe economie ce primeste in mana 460 lei net nu este obligat de instanta la plata pensiei de intretinere raportat la salariul de incadrare, respectiv 600 lei, ci la venitul net pe care il realizeaza.
se calculeaza 33% la venitul net nu la brut
scuze colega dar la Galati si Bucuresti se calculeaza 33%din venitul net si nicidecum din venitul brut.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere ariana21 ariana21 Buna seara...Cat e 1/4 venit minim pe economie in anul 2009? am o hotarare definitiva si nu stiu cati bani treb sa primesc in fiecare luna...mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)