avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de munca, dar lucreaza la negru, aceea munca nu se pune la calcul?Fostul sot lucreaza la negru tocmai pentru a nu plati pensie alimentara mare copilului. Sincer, copilul meu nu are nevoie de mila lui sa-i dea 50 de lei acolo, pentru ca in ziua de azi un copil nu se creste cu 50 lei, insa nu sunt de acord ca el sa castige bani si sa-i dea copilului meu pomana si sa mai aiba pretentii si la vizite dese. Puteti sa-mi dati un link cu legile ce se aplica in acest caz? Daca el lucreaza la negru unde il pot reclama, sau ce pot face in acest sens? E absurd ca in tara noastra nu se tine cont de ceea ce ii este bine copilului. Tatal are drept la vizita cand el e o persoana de cea mai joasa speta care se foloseste de copil si-l umileste.
Cel mai recent răspuns: ContSters159553 , utilizator 13:30, 5 Noiembrie 2010
25% din salariul minim pe economie.
150 de lei
gi_jane2 a scris:

150 de lei

buna ziua,
sa inteleg ca dumneavoastra v-ati raportat la salariul minim pe economie brut de 600 lei cand spuneti 150 lei? pentru ca eu primesc 150 lei pentru doi copii, raportat cred la acest minim net, fiind o treime.parerile sunt impartite in acest caz, dupa cum am observat pe site.cum este corect?multumesc.
va rog frumos imi puteti raspunde ?
pensia se calculeaza in functie de salariu minim
daca lucreaza la negru, nu aveti cu ce face dovada ca incaseaza salariu.
are un drept de vizita la copil daca instanta a stabilit acest lucru prin hotarare si trebuie sa o respectati.
pensia este 25% din 600 lei.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters140523 ContSters140523 Cat este minimul pe economie??? este legal ca pentru 2 copii sa primesc pensie 180 ron,din moment ce fostul are minimul pe economie??? Se poate sa fie incadrat ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Ramona Costen Ramona Costen Tatal meu a fost dat in judecata de fata lui din prima casatorie care are 20 de ani. Fata vrea sa i plateasca tatal meu pensia de intretinere pana implineste ... (vezi toată discuția)