Multumesc pentru raspuns!
Voiam sa precizez ca angajatul a actionat in judecata angajatorul si a soliciat anularea actului aditional semnat si repunerea in situatia anterioara(post de conducere cu salariu mai mare). Poate dispune instanta anularea actului aditional semnat de ambele parti? Acesta nefiind un act unilateral.
Buna ziua,
Daca s-a modificat functia si salariul pe perioada incapacitatii temporare de munca, dar după o saptamana salariatul semneaza actul aditional privind aceste modificari, in instanta prevaleaza actul aditional semnat?
In data de 19.10.2020 un salariat a depus conducerii o solicitare de a inceta CIM cu acordul partilor din data de 20.10.2020. Conducerea a "uitat" de solicitare, in prima faza nedorind sa dea curs cererii. Acum se iveste intrebarea cum sa ii fie incetat CIM deoarece salariatul din data de 20.10.2020 nu a venit la munca. S-a stabilit ca pana in data de 01.11.2020 i se poate acorda concediu de odihna. dar din data de 02.11.2020 lipseste .
Cum am putea sa incetam CIM?
1. Sa ii incetam CIM disciplinar.... problema e ca nu a fost anuntata de conducere ca nu este de acord cu cererea de incetare cim depusa de salariata
2. Sa incetam CIM cu acordul partilor, dar atunci ce se intampla cu zilele in care nu a fost la serviciu? Concediu fara plata nu a fost operat in Revisal?
In cazul in care unui pacient i-a expirat concediu de incapacitate temporara de munca pentru 90 de zile in noiembrie 2019 si comisia ii aproba un nou concediu de incapacitate temporara de munca pentru 90 de zile dar actele ii sunt trimise de la comisie in 13 01 2020, se poate da concediu retroactiv din noiembrie? In Ord. MS CNAS 15/2018 la art. 9 este prevazut ca se poate da retroactiv numai pe luna in curs sau luna anterioara concediul antementionat.
Exista vre/o posibilitate ca sa se acorde si inainte de luna precedenta, in acest caz noiembrie 2019? avand in vedere ca si programul din spital nu permite sa se acorde concediul numai pe luna decembrie 2019. Pacientul din nefericire nu este culpabil pentru actele trimise cu intarziere.
Care este reglementarea legala pentru obligativitatea unei institutii de a pune panouri de averizare cu podea alunecoasa? Si pentru proprii angajati dar mai ales pentru clienti, pacienti, apartinatori care intra in institutia respectiva?
Dupa opinia Curtii de Apel Cluj (Decizia civila nr.292/A/2016), este suficienta indicarea art.248, alin.1,lit.e ca temei de drept. "Apelanta propune un formalism suplimentar fata de cel propus in codul muncii, solicitand prezenta in decizia de concediere a tuturor textelor de lege relative la concedierea pentru motive disciplinare, ceea ce Codul muncii nu impune.
Si daca intr-o Decizie de concediere, in descrierea faptei se mentioneaza ca este o fapta grava si repetata dar la temeiul deciziei nu se mentioneaza art. 61 lit.a ci numai art 248 lit.e,, ar fi un motiv pentru a fi anulata decizia?