Buna seara! Am urmatoarea speta: Firma infiintata in ianuare 2016, neplatitoare de tva, doreste sa faca achizitii intracomunitare de marfa , in valori mici pana in 5000 euro pentru o achizitie. Va rog sa ma indrumati cum se procedeaza cu codul de tva pentru achizitii intacomunitare, care sunt pasii in anul 2016? eu am mers la finante si am solicitat certificat de inreg. in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare, urmeaza sadepun formularul 095( Cerere de inregistrare in ROI). Se depune si 010? Problema e ca ulterior am citit ca doar dupa ce depasesc valoarea de 10000euro trebuia sa fac acesti pasi. Ce e de facut in acest caz? Va multumesc
Nu as vrea sa ma complic cu PFA, pentru a face acest lucru am nevoie de cursuri de calificare in domeniu (ceea ce eu nu am),multe hartogarii si dureaza ceva . eu m-am gandit la un contract de prestari servicii pe o durata determinata, incheiat intre mine (ca angajat )si SC si inregistrat la finante.Daca se poate asa ceva?
Buna ziua,Am o intrebare, se poate sa inchei un contract de prestari servicii (drept de autor, executarea de materiale publicitare :cataloage, mostrare ETC.), cu o societate comerciala din domeniul textilelor decorative? Specific ca nu sunt o PFA.Daca se poate va rog sa imispuneti pasii care trebuie urmati, Trebuie sa inregistrez contractul la finante sau la itm?Se plateste doar impozit pe venit de 10% sau toate contributiile aferente unui Contract indiv. de munca, Eu sunt angajata la oalta societate une imi desfasor activitatea 8 H/zi,aceste materiale publicitare vreau sa le fac in timpul meu liber pentru a-mimari veniturile.Va multumesc pentru raspuns
Buna ziua, astazi am primit de la conducerea societatii unde lucrez, o decizie in care se anunta ca de la mijlocul lunii viitoare se va inchide punctul de lucru unde sunt angajata si ca de astazi toti salariatii sunt in preaviz. eu sunt gravida in luna a 4.5 a si intrebarea mea este daca pe mine ma pot concedia, fiind intr-un grad avansat de graviditate. exista ceva ce as putea face pentru a nu pleca din aceasta societate inainte de a intra in prenatal? Sunt disperata va rog sa ma lamuriti.Va multumesc din suflet