Buna ziua, astazi am primit de la conducerea societatii unde lucrez, o decizie in care se anunta ca de la mijlocul lunii viitoare se va inchide punctul de lucru unde sunt angajata si ca de astazi toti salariatii sunt in preaviz. eu sunt gravida in luna a 4.5 a si intrebarea mea este daca pe mine ma pot concedia, fiind intr-un grad avansat de graviditate. exista ceva ce as putea face pentru a nu pleca din aceasta societate inainte de a intra in prenatal? Sunt disperata va rog sa ma lamuriti.Va multumesc din suflet
Potrivit art.60 alin.1 C.mun., angajatorul nu poate dispune concedierea salariatului pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
În cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului interdicţia de mai sus nu este aplicabilă. Angajatorul îşi reduce sau îşi încetează actvitatea, iar în aceste condiţii de insolvabilitate menţinerea contractelor de muncă nu mai are nici o motivaţie. Salariaţii care beneficiază de indemnizaţii de asigurări sociale vor fi preluaţi în plată de casele teritoriale de pensii.
Firma in insolventa
soraya
In urma deschiderii unui mare lant de magazine si a scaderii profitului, firma datora sume foarte mari bancilor si a intrat ca masura de siguranta intr o casa ... (vezi toată discuția)