avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in insolventa

In urma deschiderii unui mare lant de magazine si a scaderii profitului, firma datora sume foarte mari bancilor si a intrat ca masura de siguranta intr o casa de insolventa din tara. Intrebarea mea este: Angajatele gravide sau care au intrat in maternitate li se pot face lichidarea in aceasta perioada, chiar daca acea unitate nu se inchide? As vrea sa aflu mai multe, sa mi pot apara drepturile ca angajat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:11, 17 Ianuarie 2010
Codul Muncii - Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;

d) pe durata concediului de maternitate;

e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
În cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului interdicţia de mai sus nu este aplicabilă. Angajatorul îşi reduce sau îşi încetează actvitatea, iar în aceste condiţii de insolvabilitate menţinerea contractelor de muncă nu mai are nici o motivaţie. Salariaţii care beneficiază de indemnizaţii de asigurări sociale vor fi preluaţi în plată de casele teritoriale de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt insarcinata ma pot concedia? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 am primit in urma cu cateva zile instiintarea de preaviz in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana angajatului.intrebarea mea este:daca pana ... (vezi toată discuția)
Concediere angajata gravida maria-crina maria-crina Buna ziua, astazi am primit de la conducerea societatii unde lucrez, o decizie in care se anunta ca de la mijlocul lunii viitoare se va inchide punctul de ... (vezi toată discuția)
Restructurare post ContSters7705 ContSters7705 Am o afacere cu patru locuri de munca pe care sunt cinci angajate.Sunt mai multe angajate decat locurile de munca pentru ca am dorit sa le asigur drepturile ... (vezi toată discuția)