avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post

Am o afacere cu patru locuri de munca pe care sunt cinci angajate.Sunt mai multe angajate decat locurile de munca pentru ca am dorit sa le asigur drepturile legale privind liberele.
Situatie de criza in care am intrat imi limiteaza posibilitatea de a plati si a asigura libere la cinci persoane, fiind nevoie sa ma implic direct in activitate.Am hotarat sa dau la somj o angajata insa ea mi-a inmanat o adeverinta medicala din care reiese ca este insarcinata in 14 saptamani.
Pot sa continui restructurare fara sa am probleme?
Cel mai recent răspuns: ContSters7705 , utilizator 09:55, 17 Ianuarie 2009
Da, puteti continua restructurarea intrucat in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului interdicţia privind concedierea pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere nu este aplicabilă.
Angajatorul îşi reduce sau îşi încetează actvitatea, iar în aceste condiţii de insolvabilitate menţinerea contractelor de muncă nu mai are nici o motivaţie.
De asemenea, salariatii aflaţi în această situaţie beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Multumec mult ELIS pentru raspunsul dat cu promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajata gravida maria-crina maria-crina Buna ziua, astazi am primit de la conducerea societatii unde lucrez, o decizie in care se anunta ca de la mijlocul lunii viitoare se va inchide punctul de ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa soraya soraya In urma deschiderii unui mare lant de magazine si a scaderii profitului, firma datora sume foarte mari bancilor si a intrat ca masura de siguranta intr o casa ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - angajata insarcinata lauramoraru lauramoraru Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt insarcinata in 2 luni, am anuntat deja angajatorul prin adeverinta medicala de starea mea ... (vezi toată discuția)