avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post - angajata insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post - angajata insarcinata

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
Sunt insarcinata in 2 luni, am anuntat deja angajatorul prin adeverinta medicala de starea mea actuala.
La firma la care lucrez se inchid o parte dintre agentii si se restructureaza posturile.
Va rog sa imi spuneti in ce conditii se face aceasta restructurare si daca, legal, trebuie sa mi se ofere un alt post intr-o alta agentie sau ma vor concedia.

Multumesc,
Laura Moraru
Cel mai recent răspuns: Instantlife , utilizator 10:41, 28 Aprilie 2009
STIMATA DOAMNA LAURA,

IN PRIMUL RAND ANGAJATORUL TREBUIE SA TINA SEAMA DE STAREA DE GRAVIDITATE, DE CARE A LUAT CUNOSTIINTA PRIN ACT MEDICAL SI SA NU VA PUNA PE LISTA DE RESTRUCTURARI.
IN AL DOILEA RAND ORICE RESTRUCTURARE IL OBLIGA PE ANGAJATOR, SA FACA DEMERSURI SI SA OFERE LOC DE MUNCA SAU DACA NU ARE LOC DE MUNCA SA ANUNTE AJOFM(AGENTIA JUDETANA A OFICIULUI FORTELOR DE MUNCA) PENTRU LUAREA DVS. IN EVIDENTA.
VA ATENTIONEZ CA PT. GRAVIDE MEDICUL POATE DA CERTIFICAT MEDICAL INCLUSIV RETROACTIV.(NU PT. TOATE SITUATIILE SE POATE FACE ACEST LUCRU ), CU ACEST CERTIFICAT MEDICAL PUTETI INTRERUPE TERMENUL DE PREAVIZ.

INOCENTIA
PT DETALII CONTACTATI-MA LA NR. DE MOBIL 0721323586.
Avand in vedere prevederile Codului Muncii, Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....................................................................................................................................................................................
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;

angajatorul nu va poate concedia sub niciun motiv, daca i-ati adus la cunostinta faptul ca sunteti gravida(adresa scrisa la care se depune un certificat medical in acest sens).
Desi ati anuntat ca sunteti insarcinata, daca postul dvs va fi desfiintat, atunci puteti beneficia de somaj (daca aveti stagiu 12 luni din ultimele 24) si apoi puteti beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani.

Mare rugaminte @incocentia: nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului acestui forum si este greu de citit ceea ce este scris cu majuscule.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Buna seara,
In aceeasi situatie sunt si eu, ba mai mult....in prezent sunt in concediu de crestere si ingrijire copil iar incepand cu luna mai doresc sa reincep activitatea. desi sunt si insarcinata in luna a patra, se pare ca deja departamentul in care lucram s-a desfiintat. Daca in momentul in care reincep activitatea le prezint adeverinta care atesta starea de graviditate, ma ajuta cu ceva?
Multumesc
Pentru laura gaga: Este indicat sa prezentati adeverinta ca sunteti insarcinata, ca sa nu aveti "surprize".
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
Raluca Nicolaescu, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Poate fi concediată o femeie însărcinată dacă postul pe care îl ocupă s-a desființat? durabaca durabaca Bună ziua, Momentan ma aflu în concediu de crestere a copilului și urmează sa ma întorc la serviciu în toamnă. Doar ca am aflat ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat ingrid25 ingrid25 buna ziua,as dori sa va intreb despre cum as putea sa concediez o angajata care presupun ca este insarcinata.nu am inca nici un certificat ca este ... (vezi toată discuția)
Desfiintare loc de munca ioana_6334 ioana_6334 Buna ziua, am fost instiintata verbal de superiorul ierarhic, vineri la sfarsitul programului ca mi se va desfiinta postul ca urmare a unei reorganizari a ... (vezi toată discuția)