avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintarea postului

buna seara! sunt insarcinata in 14 saptamani, am anuntat in scris firma la care lucrez, actele au fost deja depuse si inregistrate la ITM. Astazi, 19.06.2009, am aflat ca vor sa-mi desfiinteze postul. Profilul firmei este comert cu echipamente si eu sunt angajata in fuctia de Director Comercial. De luni, 22.06.2009, o sa vina si noua angajata care imi va lua locul, bineinteles pe un alt post .... asa presupun.

Intrebarile mele sunt:
- poate sa-mi fie desfiintat postul atata timp cat sunt inregistrata la ITM ca fiind insarcinata?

- profilul companiei fiind de comert, iar eu angajata ca Direcor Comercial, poate desfiinta acest post?

Va multumesc si as aprecia foarte mult un raspuns cat mai rapid, avand in vedere ca de luni voi fi probabil anuntata ca se va desfiinta postul!
Cel mai recent răspuns: ibitza , utilizator 18:43, 22 Iunie 2009
Cum ati aflat ca vor sa desfiinteze postul?
De unde stiti ce atributii va avea noua angajata?
Oricum, chiar daca desfiinteaza postul / trebuie motivata deciazia, dar nu va pot da afara.
In primul rand, dvs trebuia sa anuntati angajatorul si nu ITM. Alaturi de aceasta instiintare in scris, trebuia sa depuneti o adeverinta medicala care sa ateste starea dvs. eliberata de medicul de familie sau de cel specialist. Daca ati procedat asa, atunci nu aveti ce face. Asteptati decizia de concediere, apoi puteti sa o contestati la Tribunalul pe raza caruia aveti domiciliul in termen de 30 de zile de cand ati luat la cunostinta de continutul deciziei de concediere. Aveti toate sansele sa castigati procesul si sa obtineti reintegrarea.
Multumesc pentru raspuns. Decizia privind desfiintarea postului a fost luata de Directorul General, care l-a anuntat pe Administratorul firmei si acesta din urma m-a informat verbal. De luni, 20.06.2009, Directorul General va prelua din nou functia de Admistrator al firmei.

Inca nu stiu ce atributii va avea noua angajata, dar am fost informata, inanite de desfiintarea postului, ca imi va lua locul.

O sa vad luni ce se mai intampla.......
Multumesc!

Am informat firma in scris ca sunt insarcinata, le-am adus si adeverinta de la medicul specialist si colega de la personal a depus dosarul la Camera de Munca. Prin urmare, au dreptul sa desfiinteze postul daca eu sunt insarcinata? Nu exista vreun articol prin lege care sa protejeze angajatele insarcinate de astfel de decizii?
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata concediului pentru carantina;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g) pe durata indeplinirii serviciului militar;
h) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
i) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

2. Asadar, nu puteti fi concediata pe perioada graviditatii.

Alte discuții în legătură

Concediere la intoarcerea din concediu de crestere si ingrijire copil laura gaga laura gaga Buna seara, As vrea sa stiu daca la intoarcerea din concediu de crestere si ingrijire copil anunt ca sunt insarcinata, mai pot desfiinta postul pe care il ... (vezi toată discuția)
Scadere salar fara acordul salariatului! CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema ivita la locul de munca: directorul firmei ne-a anuntat ca el a decis ca de la 1 iunie 2010 [b]sa scada pe cartea ... (vezi toată discuția)
Sarcina-desfacere contract de munca ancca ancca Sunt insarcinata in 14saptamani, am anuntat in scris(mail) angajatorul . Daca se restructureaza postul pot fi concediata? In ce conditii pot fi ... (vezi toată discuția)