avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scadere salar fara acordul salariatului!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scadere salar fara acordul salariatului!

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema ivita la locul de munca: directorul firmei ne-a anuntat ca el a decis ca de la 1 iunie 2010 sa scada pe cartea de munca toate salariile salariatilor pana la cel minim pe economie. Poate face acest lucru fara acordul salariatilor? Daca refuz semnarea deciziei ma poate da afara, avand in vedere faptul ca sunt insarcinata si salariul mic imi va afecta indemnizatia de crestere a copilului? Multumesc pentru promptitudine. P.S. Directorul are prostul obicei de a semna in locul unor angajati. Probabil va face asta si cu mine. Ce pot face eu ? Unde il reclam? Vreau sa lupt pentru drepturile mele!
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 11:13, 31 Mai 2010
Nu se pot face astfel de modificari fara acordul angajatului!
Normal era sa convoace o sedinta cu toti angajatii si sa puna problema scaderii veniturilor la societate si sa propuna o modificare de salar pina la redresarea situatiei.
Nu are dreptul sa semneze in locul angajatilor nici un fel de act.Il puteti actiona in instanta pentru asa ceva si se numeste fals in acte si uz de fals.
Parerea mea este sa cereti audienta la directorul dvs si sa discutati problema,in ideea ca poate reusiti sa discutati amiabil.
Buna ziua ! Banuiesc ca este vorba de domeniul privat , unde orice modificare a CIm se face prin acordul partilor , prin incheierea de act aditional . In masura in care nu respecta prevederile legale , sesizati ITM-ul , procuratura (in caz de fals ) si instanta de judecata . Insa ... va veti mai mentine locul de munca ??? Sa nu decida vreo restructurare ... seful .... asa ... pe motiv de .. criza .
Faceti alegerea corecta !
Da sunt la privat.Sedinta cu toti angajatii s-a tinut legat de scaderea pe cartea de munca doar, netul ramane la fel.In nici un caz nu pot accepta aceasta scadere de salar. Deci nu voi semna. In plus sunt insarcinata, stiu ca nu ma poate concedia. Poate gasi motive sa ma de-a afara totusi?
Nu va lasati intimidata!
Nu semnati nici un act aditional de modificare functie, lasati conducerea sa incerce sa gaseasca alte solutii pentru dumneavoastra.
Studiati Ordonanta de urgenta nr. 96 din 14/10/2003 in care veti regasi detalii privind protecţia maternităţii la locurile de muncă.
Conform Ordonantei de urgenta nr. 96 din 14/10/2003 Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediul de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediul de maternitate;
d) salariatei care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singură dată cu până la 6 luni, după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierilor pe motive economice ce rezultă din desfiinţarea postului ocupat de salariată, ca urmare a dificultăţilor economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării angajatorului, în condiţiile legii.
De aici eu inteleg ca poate invoca desfiintarea postului chiar si fiind insarcinata ma poate concedia. Gresesc?
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
CarlaSantos, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere la intoarcerea din concediu de crestere si ingrijire copil laura gaga laura gaga Buna seara, As vrea sa stiu daca la intoarcerea din concediu de crestere si ingrijire copil anunt ca sunt insarcinata, mai pot desfiinta postul pe care il ... (vezi toată discuția)
Sunt din nou insarcinata, pot fi data afara? aurarogo aurarogo As dori sa stiu daca, fiind la sfarsitul concediului de maternitate de 2 ani si urmeaza sa incep din nou serviciul, dar nu pot ptr ca sunt din nou insarcinata ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului ibitza ibitza buna seara! sunt insarcinata in 14 saptamani, am anuntat in scris firma la care lucrez, actele au fost deja depuse si inregistrate la ITM. Astazi, 19.06.2009, ... (vezi toată discuția)