avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate Pavel Lucian

Activitate Pavel Lucian

exact cum a spus adutescu, procedeaza unele banci. sunt in aceeasi situatie. am primit deja actele de poprire pe salar cu executor judecatoresc , am fost judecat in lipsa iar de dobanzi si cheltuieli nu iti mai spun . am mai avut 2200 euro datorie la o banca anul trecut in primavara , iar acum hartiile mi-au venit pe suma de 5270 euro :(
Răspuns la discuția poprire legea nr. 76/2002
ma bazez pe Legea nr. 76/2002si pe Codul de Procedura Fiscala care considera ca aceste sume se incadreaza in baza unor legi speciale

de aceea eram si eu nedumerit :( si totodata nelinistit.
va dati seama ca la 530 lei venit lunar , daca imi ia banca 170 ..................
se mai poate numi "stimularea ocuparii fortei de munca" ?
Răspuns la discuția poprire legea nr. 76/2002
Multumesc new_2009 , insa citind am gasit legislatie care spune ca :
- Sume care de regula nu pot fi poprite de catre banci:

- sume destinate platii cecurilor certificate (in situatia in care poprirea a devenit incidenta pe contul debitorului urmarit, dupa ce banca a certificat existenta sumelor necesare decontarii acestui instrument de plata);
- sume care intra in contul curent al debitorului poprit ca urmare a tragerilor din creditele sau din plafoanele de credit acordate de banca si inca neutilizate; in acest caz se declara creditul/ plafonul de credit scadent si se ramburseaza;
- sumele destinate platii drepturilor salariale (respectandu-se precizarile si termenele prevazute in Codul de procedura civila si Codul de procedura fiscala);
Pentru justificarea acestui tip de plati se impune ca persoana juridica in cauza sa prezinte Bancii o adresa oficiala semnata de reprezentantii autorizati sau documentul in baza caruia se face plata;
- sumele datorate bancii in temeiul unui contract de scontare de efecte de comert/ documente de export in cadrul acreditivelor;
- sumele incasate in baza unor legi speciale (ex. art. 80 si 85 din Legea nr. 76/2002 – privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca).

deci eu ma refeream la ultimul . aici imi trebuia putin ajutor :sorry:
adica imi da ca exeplu art. 80 si art. 85 . eu sunt incadrat la art. 77, 78, 79 .aici vroiam sa stiu daca acel aliniat se refera la mai multe articolele din Legea 76/2002 si daca ma incadrez .
Buna ziua. am si eu o problema cu banca si tocmai am fost informat ca s-a cerut poprire pe salar . bineinteles cu hotarare judecatoreasca si excutor judecatoresc. intrebarea mea : daca este legala aceasta decizie si daca imi pot retine din salar avand in vedere ca sunt angajat cu legea 76/2002 , si sunt platit 70% din fondul sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca , iar restul de 30% din bugetul local. din cate am citit de cei 70% nu se pot atinge . eventula numai 1/3 din cei 30% . Va rog frumos sa imi raspundeti si eventual sa imi comunicati legislatia care face referire la acest lucru in cazul in care am dreptate . Va multumesc mult .

cu respect, Pavel Lucian