Multumesc new_2009 , insa citind am gasit legislatie care spune ca :
- Sume care de regula nu pot fi poprite de catre banci:
- sume destinate platii cecurilor certificate (in situatia in care poprirea a devenit incidenta pe contul debitorului urmarit, dupa ce banca a certificat existenta sumelor necesare decontarii acestui instrument de plata);
- sume care intra in contul curent al debitorului poprit ca urmare a tragerilor din creditele sau din plafoanele de credit acordate de banca si inca neutilizate; in acest caz se declara creditul/ plafonul de credit scadent si se ramburseaza;
- sumele destinate platii drepturilor salariale (respectandu-se precizarile si termenele prevazute in Codul de procedura civila si Codul de procedura fiscala);
Pentru justificarea acestui tip de plati se impune ca persoana juridica in cauza sa prezinte Bancii o adresa oficiala semnata de reprezentantii autorizati sau documentul in baza caruia se face plata;
- sumele datorate bancii in temeiul unui contract de scontare de efecte de comert/ documente de export in cadrul acreditivelor;
- sumele incasate in baza unor legi speciale (ex. art. 80 si 85 din Legea nr. 76/2002 – privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca).
deci eu ma refeream la ultimul . aici imi trebuia putin ajutor :sorry:
adica imi da ca exeplu art. 80 si art. 85 . eu sunt incadrat la art. 77, 78, 79 .aici vroiam sa stiu daca acel aliniat se refera la mai multe articolele din Legea 76/2002 si daca ma incadrez .
Legea nr.76/2002
"5. Completarea veniturilor salariale ale angajatilor
Art. 72. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).".
Coroborat cu disp. art.409 C.proc.civ., conduce spre aceeasi concluzie pe care v-a spus-o si colega new_2009, vi se poate pune poprire pe salariu , indiferent de "provenienta fondurilor pe care le primeste angajatorul pentru plata salariului dvs.".
Poate ne explicati situatia reala care va determina sa considerati ca dvs. va incadrati/vi se aplica disp. art.77-79/80 si 85 din Legea 76/2002 si ca dvs incasati acele sume in baza unor legi speciale, legi care fac inaplicabile disp. art.409 C.proc.civ.:)
ma bazez pe Legea nr. 76/2002si pe Codul de Procedura Fiscala care considera ca aceste sume se incadreaza in baza unor legi speciale
de aceea eram si eu nedumerit :( si totodata nelinistit.
va dati seama ca la 530 lei venit lunar , daca imi ia banca 170 ..................
se mai poate numi "stimularea ocuparii fortei de munca" ?