avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot fi chemat in judecata daca nu platesc rata la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot fi chemat in judecata daca nu platesc rata la banca?

am un credit la bancpost si as dori sa aflu si eu daca ma poate da in judecata ca nu am platit rata desi contracul nu mi-a expirat il am pe 8 ani.
Cel mai recent răspuns: Pavel Lucian , utilizator 08:28, 1 Aprilie 2010
banuiesc ca intai o sa va someze, apoi o sa va sune, apoi... o sa va mai acorde "ceva" timp si apoi ....o sa va dea in judecata, (daca nu ati platit o singura rata, nu e chiar o crima, eventual mai platiti niste penalizari acolo......chiar si un proces dureaza ceva timp.....trebuie sa va cheme la conciliere prin avocat, asta dupa ce v-au trimis ei personal niste notificari chiar de la banca... .daca e vorba de mai multe rate, intarziate si adunate, nu ma bag, nu stiu ce sa zic....poate ne dati mai multe detalii, acum de pinde si ce aveti scris in "contract"... ia vedeti daca exista formularea.... "banca isi rezerva dreptul sa execute " ceva de genul acesta si in ce conditii anume.....
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
ContSters83715, utilizator
la un anumit moment ei trebuie sa-si recupereze banii pe care vi i-au imprumutat inclusiv cu dobanzi penalizari si cheltuieli de judecata. daca se ajunge la proces se poate ajunge inclusiv la executare silita daca aveti bunuri pe numele dvs.
succes
Contractul de credit bancar e titlu executoriu.
Deci nu veti ajunge niciodata in judecata, ci direct in procedura de executare silita, pt ca banca se poate adresa direct unui executor judecatoresc.
Sau mai rau, va cesiona creanta unei firme de recuperari care va va executa silit pt suma datorata bancii+penalitati uriase+costuri de executare astronomice.
Nu in toate cazurile. Mai exista cazuri in care banca a incasat suma de la asiugurari...datoria sa cesionat apoi la o firma de recuperari creante pe poate jumatate din suma integral restanta. apoi aceasta negociaza cu dv .Cea ce este placut totusi este ca acelora nu li se mai dobanzi si doar ceva penalitati iar la negociere puteti avea surpriza sa constatati ca e mai bine sa le platiti lor decat bancii.
exact cum a spus adutescu, procedeaza unele banci. sunt in aceeasi situatie. am primit deja actele de poprire pe salar cu executor judecatoresc , am fost judecat in lipsa iar de dobanzi si cheltuieli nu iti mai spun . am mai avut 2200 euro datorie la o banca anul trecut in primavara , iar acum hartiile mi-au venit pe suma de 5270 euro :(
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
Pavel Lucian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Cristi_Xulescu Cristi_Xulescu In martie 2007 am luat un credit cu buletinul in valoare de 10.000 euro. Cand am solicitat creditul, a ramas ca mama mea sa plateasca lunar rata la banca ... (vezi toată discuția)
Calcularea datoriei catre o firma de recuperari creante meme1234 meme1234 as dori sa stiu atunci cand o datorie ajunge la firma de recuperari creante, firma respectiva, ce suma poate reclama cu temei legal? ma refer cat restanta ... (vezi toată discuția)
Executare silita si cesionare creanta? creatorz creatorz Buna ziua. Am obtinut un credit de nevoi personale la banca pe 5 ani.Timp de 4 ani am platit rata integral dupa care am fost disponibilizat si nu am mai ... (vezi toată discuția)