Desi aceste informatii ar trebui sa se afle la dispozitia fiecaruia pe site-ul ONRC-ului, consilierul ORC nu a fost capabil sa explice cele solicitate.
Nu exista bunuri pe societate.
Dat fiind decesul unuia dintre asociati, am depus la ORC (conform informatiile primite de la ei) certificatul de deces, certificatul de mostenitor, ultimul certificat constatator si cererea (tipizatul lor) prin care solicitam inregistrarea mentiunilor: transmitere parti sociale/actiuni.
Cand am ajuns la ghiseu si au studiat dosarul am primit o foaie de observatii cu privire la:
- preschimbare certificat de inmatriculare
- lipsa decizie asociat unic pt. cesiunea in urma decesului asociatului
- lipsa contor de cuvinte la decizia asociatului unic
- lipsa act constituitiv actualizat
Astea sunt toate informatiile primite de la ORC Bucuresti.
A (administrator) si B sunt asociati la SRL. SRL este suspendata din mai 2009. B moare. Ca urmare a succesiuni A mosteneste actiunile lui B. A vrea sa lichideze/inchida firma.
La momentul asta A are urmatoarele acte: certificat de mostenitor, act constitutiv, CUI.
Care sunt pasii de urmat in vederea lichidarii/inchiderii societatii?
ps: Ce inseamna act constituitiv actualizat si certificat de inmatricular preschimbat? Am bele sunt cele de la infiintarea societatii si anume din 2004.
Multumesc.
Am declarat la inceputul anului la finante ca voi avea pe acest an un venit in suma de.......
Cu greu reusesti sa afli ceva de la Casa de asigurare a avocatilor. Asta in cazul in care stiu.
Din ce am auzit, exista posibilitatea ca avand o profesie liberala, avocat (cazul meu) poti sa beneficiezi de indemnizatie pt cresterea copilului atat de la stat (85% din media venitului net pe ultimele 12 luni, asta in cazul in care ai platit asigurarea si la stat - ceea ce am si facut) cat si de la Casa de asigurari a avocatilor - pentru ca ai cotizat luna de luna.
Sunt in bransa de 4 luni si urmeaza sa nasc in octombrie 2010.
Cotizez lunar la casa de asigurari a avocatilor 800 lei.
Stiu ca la momentul asta venitul lunar de referinta pentru un avocat este 2300 lei.
Intre ultimul loc de munca si cel actual exista o intrerupere de 22 de zile. Casa de asigurari a avocatilor spune pe site-ul lor urmatoarele:
Cuantumul indemnizaţiei lunare se stabileşte în raport de media veniturilor lunare pe ultimele 12 luni anterioare cererii, determinată în raport de contribuţiile la sistem.
Calculul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului este următorul:
a. baza de calcul a indemnizaţiei este determinată de media contribuţiilor lunare efectiv plătite la fondul CAA pe ultimele 12 luni; LA MINE ESTE DE 8 MIL
b. Cuantumul indemnizaţiei se determină prin aplicarea unui procent de 85% asupra venitului corespunzător contribuţiei - bază de calcul. VENITUL NET SAU BRUT?
c. Cuantumul indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului până la 2 ani sau îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani nu poate fi mai mic de 40% şi nici mai mare de 100% din venitul de referinţă lunar pe profesia de avocat stabilit de către Consiliul Uniunii Avocaţilor din România, în vigoare la data soluţionării cererii. DACA VENITUL MEU NET ESTE DE 5000 LEI, INDEMNIZATIE NU POT SA IAU MAI MULT DE 2300 LEI CAT ESTE VENITUL DE REFERINTA LUNAR?
In paralel cu aceasta indemnizatie, pot primi si indemnizatie de la stat? Daca da, se calculeaza 85% din venitul net, dar nu mai mult de 4000 lei/luna?
Sunt in bransa de 4 luni si urmeaza sa nasc in noiembrie. Mi-am platit sanatatea si la Casa de Asigurari a Avocatilor si la stat. As vrea sa stiu care este indemnizatia pe care o voi primi de la barou si daca voi primi si de la stat indemnizatie. Contributia mea lunara la fondul CAA este de 800 lei.
Venitul de referinţă lunar pe profesia de avocat stabilit de către Consiliul Uniunii Avocaţilor din România la momentul asta de 2300 lei.
Nu reusesc sa fac un calcul din ce spun ei, si anume:
"Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului
Cuantumul indemnizaţiei lunare se stabileşte în raport de media veniturilor lunare pe ultimele 12 luni anterioare cererii, determinată în raport de contribuţiile la sistem.
Calculul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului este următorul:
a. baza de calcul a indemnizaţiei este determinată de media contribuţiilor lunare efectiv plătite la fondul CAA pe ultimele 12 luni;
b. Cuantumul indemnizaţiei se determină prin aplicarea unui procent de 85% asupra venitului corespunzător contribuţiei - bază de calcul.
c. Cuantumul indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului până la 2 ani sau îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani nu poate fi mai mic de 40% şi nici mai mare de 100% din venitul de referinţă lunar pe profesia de avocat stabilit de către Consiliul Uniunii Avocaţilor din România, în vigoare la data soluţionării cererii.