avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru avocat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru avocat

Buna ziua,

Sunt in bransa de 4 luni si urmeaza sa nasc in noiembrie. Mi-am platit sanatatea si la Casa de Asigurari a Avocatilor si la stat. As vrea sa stiu care este indemnizatia pe care o voi primi de la barou si daca voi primi si de la stat indemnizatie. Contributia mea lunara la fondul CAA este de 800 lei.
Venitul de referinţă lunar pe profesia de avocat stabilit de către Consiliul Uniunii Avocaţilor din România la momentul asta de 2300 lei.
Nu reusesc sa fac un calcul din ce spun ei, si anume:
"Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului
Cuantumul indemnizaţiei lunare se stabileşte în raport de media veniturilor lunare pe ultimele 12 luni anterioare cererii, determinată în raport de contribuţiile la sistem.
Calculul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului este următorul:
a. baza de calcul a indemnizaţiei este determinată de media contribuţiilor lunare efectiv plătite la fondul CAA pe ultimele 12 luni;
b. Cuantumul indemnizaţiei se determină prin aplicarea unui procent de 85% asupra venitului corespunzător contribuţiei - bază de calcul.
c. Cuantumul indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului până la 2 ani sau îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani nu poate fi mai mic de 40% şi nici mai mare de 100% din venitul de referinţă lunar pe profesia de avocat stabilit de către Consiliul Uniunii Avocaţilor din România, în vigoare la data soluţionării cererii.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:15, 1 Aprilie 2010
Cel mai bine este sa va duceti la Casa de asigurari a avocatilor si o sa va lamureasca...insa nu acum, deoarece nu au datele necesare , decat daca aveti venituri fixe;)

Eu stiu ca , in prezent , maximul este de 2300, nu referinta...
Am declarat la inceputul anului la finante ca voi avea pe acest an un venit in suma de.......
Cu greu reusesti sa afli ceva de la Casa de asigurare a avocatilor. Asta in cazul in care stiu.
Din ce am auzit, exista posibilitatea ca avand o profesie liberala, avocat (cazul meu) poti sa beneficiezi de indemnizatie pt cresterea copilului atat de la stat (85% din media venitului net pe ultimele 12 luni, asta in cazul in care ai platit asigurarea si la stat - ceea ce am si facut) cat si de la Casa de asigurari a avocatilor - pentru ca ai cotizat luna de luna.
Puteti beneficia de ambele...
[ link extern ]

REFERAT

Privind modificarea sistemului de asigurări sociale de stat şi implicaţii asupra sistemului de asigurări sociale al avocaţilor


În concluzie, avocatul care respectă toate dispoziţiile din cele 2 acte normative şi toate obligaţiile prevăzute în aceste două acte normative , concomitent cu datoriile către sistemul propriu de asigurări poate beneficia de două indemnizaţii de incapacitate temporară de muncă şi după caz concediu pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani .




Consiliul de Conducere al CAA,


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)
Concediu mamica avocat stagiar Cecilia Popa Cecilia Popa Buna ziua, am si eu o nedumerire. Sunt avocat stagiar de 5 luni de zile. Sunt insarcinata si as vrea sa stiu cum se va calcula indemnizatia pt concediu de ... (vezi toată discuția)