Buna ziua, am si eu o nedumerire.
Sunt avocat stagiar de 5 luni de zile. Sunt insarcinata si as vrea sa stiu cum se va calcula indemnizatia pt concediu de sarcina si lauzie, si cat va fi indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care eu nu am contributie de 12 luni platita la CAA.
Pe site-ul CAA scrie ca " baza de calcul a indemnizaţiei de maternitate este determinată de media contribuţiilor lunare efectiv plătite la fondul Casei de Asigurări a Avocaţilor pe ultimele 12 luni; "
In conditiile astea sa inteleg ca se va calcula venitul pe ultimile 12 luni indiferent de locul de munca?
Multumesc.
Baza de calcul a indemnizatiei pt concediu de sarcina si lauzie se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni . Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul aratata mai sus.
Eu cred ca noi avocatii avem un regim special deoarece nu stiu daca se calculeaza asa tinand cont ca banii pe ultimile 12 luni s-au dus in alta parte decat la CAA.
Oricum, sa inteleg ca sunt prima mamica stagiar de aici? :P:P
Si daca erai avocat definitiv situatia era aceeasi. De vreme ce in regulamentul CAA se face referire la ultimele 12 luni, cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi chiar acolo cum se trateaza situatia. Eu una as vrea sa vad ca ne spui in curand ca nu e nicio problema :).