avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu mamica avocat stagiar
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu mamica avocat stagiar

Buna ziua, am si eu o nedumerire.
Sunt avocat stagiar de 5 luni de zile. Sunt insarcinata si as vrea sa stiu cum se va calcula indemnizatia pt concediu de sarcina si lauzie, si cat va fi indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care eu nu am contributie de 12 luni platita la CAA.
Pe site-ul CAA scrie ca " baza de calcul a indemnizaţiei de maternitate este determinată de media contribuţiilor lunare efectiv plătite la fondul Casei de Asigurări a Avocaţilor pe ultimele 12 luni; "
In conditiile astea sa inteleg ca se va calcula venitul pe ultimile 12 luni indiferent de locul de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cecilia Popa , Avocat 17:09, 11 Mai 2010
Baza de calcul a indemnizatiei pt concediu de sarcina si lauzie se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni . Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul aratata mai sus.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Multumesc frumos, deci faptul ca nu am cotizat 12 luni la CAA nu va influenta plata indemnizatiei.
O seara placuta si multumesc de raspuns.
Cred ca raspunsul de mai sus se refera la sistemul public de concedii si indemnizatii, nu la cel al avocatilor.
Eu cred ca noi avocatii avem un regim special deoarece nu stiu daca se calculeaza asa tinand cont ca banii pe ultimile 12 luni s-au dus in alta parte decat la CAA.
Oricum, sa inteleg ca sunt prima mamica stagiar de aici? :P:P
Si daca erai avocat definitiv situatia era aceeasi. De vreme ce in regulamentul CAA se face referire la ultimele 12 luni, cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi chiar acolo cum se trateaza situatia. Eu una as vrea sa vad ca ne spui in curand ca nu e nicio problema :).

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate yildiz yildiz sunt insarcinata in 16 sapt educatoare, vechime 9 ani, grad did 2 si as dori sa stiu cand pot sa imi iau concediu prenatal, care sunt formalitatile, si care ... (vezi toată discuția)
Calculul pentru concediul de maternitate Hellenas Hellenas Buna ziua, As dori si eu o informatie cu privire la calculul pentru concediul de maternitate. Sunt angajata din aprilie, am ramas insarcinata, urmez sa ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal raluca8113 raluca8113 ce acte imi trebuie pentru a beneficia de concediu prenatal si de banii aferenti? de cand se considera ca se incepe concediul prenatal si cand se ... (vezi toată discuția)