avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate vendeta

Activitate vendeta

Răspuns la discuția poprire salar giranti
multumesc de promptitudinea raspunsului. puteti sa ma sfatuiti pe ce temei legal pot formula aceasta conestatie la titlu? adica, exista stipulat undeva in lege ca suma retinuta de la cei doi giranti nu poate depasi valoarea ratei initiale a debitorului? sau, ce altceva? va solicit ajutorul urgent, pentru ca eu abia azi am aflat de poprire si luni expira cele 15 zile de contestatie. multumesc
buna seara. un credit de la creditcoop, debitorul nu mai poate plati ratele; banca infiinteaza poprire pe salarul unui girant( in 2008- poprirea reprezinta cam 70% din rata), iar in august 2010, prin executare silita, pune poprire pe salarul celuilalt girant(1/3 din salar-care ar acoperi toata rata debitorului). intrebarea mea este: exista un prag de retinere din salarul celor doi giranti?(impreuna fac cam 170% rata). se poate face contestatie la titlu pentru a se lamuri cat exact trebuie retinut de la al doilea girant? multumesc. revin cu lamuriri daca nu am fost prea explicit
am urmatoarea speta: un srl cu doi asociati:50% popescu, 50%srl.persoana juridica PUI. societatea PUI intra in insolventa(faliment). ce se intampla cu partile sociale ale soc. mari pe care le detine soc.PUI? dar cu patrimoniul soc.? mentionez ca societatea mama are in patrimoniu un imobil a carui valoare este f. mare. multumesc
daca administratorul srl aflat in insolventa(la cererea lui) nu preda actele societatii catre administratorul judiciar, desi acesta l-a notificat in scris( si i-a si spus ca daca nu le preda, va suporta consecimtele legii!), ce masuri poate lua asociaul acestuia, pt ca, administratorul judiciar a cerut intrarea in procedura simplificata din aceasta cauza?! -unde pot afla ce spune-teza finala a art.3 pct.29 din legea 85/2006?
buna seara. intrebare: un srl cu doi asociati: 50% popescu, 50% persoana juridica( 50% popescu, 50% ionescu). acest srl se afla in reorganizare judiciara. daca cei doi asociati nu ajung la un numitor comun in vederea desemnarii administratorului special(adica popescu se vrea doar pe el!), ce se intampla? cine va fi desemnat administrator special? poate popescu sa faca cumul de parti sociale(50%+25%) pentru a se numi el ca administrator sau persoana juridica trebuie sa ia o decizie in acest sens ca, ulterior sa se decida in cadrul srl-ui mare cina sa fie administrator? si daca nu se poate ajunge la o hotarare? multumesc
multumesc din nou. da! e foarte mult! dar, din pacate, legea e mult prea permisiva in ceea ce priveste dreptul de amanare a proceselor, tragere de timp, cum le spun eu! iar la toate astea se adauga si dificultatea spetei mele. concret, unicul bun comun pe care il partajam, este un imobil pe care l-am constriut impreuna cu fostul meu sot si pe care eu, :hammer: am consimtit ca el sa-l aduca aport in natura la capitalul societatii la care este asociat. si ca sa adaug si cireasa de pe tort, dupa trei ani in care m-am tot luptat cu ura lui, cu lipsa de interes a avocatului meu( care , dupa ce si-a incasat onorariul, a lasat garda jos), acum si-a cerut intrarea in insolventa a societatii! iar, avocatul meu, fara sa ma consulte, a cerut suspendarea cauzei pe motiv ca imobilul partajat este un imobil al unei societati aflata in reorganizare! acum, doresc sa repun pe rol dosarul caci daca societatea va falimenta(sat sanse), cand se vor lichida bunurile srl-ului, eu trebuie sa am deja sentinta irevocabila asupra dreptului de creanta asupra imobilului. cam asta e! daca puteti sa mai ajutati cu sfaturi, va multumesc anticipat!
multumesc de raspuns dar nu m-ati inteles: procesul a inceput in 2007 iar eu l-am suspendat in acest an(februarie). deci nu are cum sa fie perimat, au trecut doar 6 luni!
buna ziua. am un proces de partaj intre soti in urma desfacerii casatoriei din 2007. in februarie 2010, am cerut suspendarea, iar acum doresc sa cer repunerea pe rol a dosarului. cat se plateste taxa? 50% din cat am platit in 2007?(39 ron). multumesc
buna ziua. am urmatoarea speta: intre mine si asociatul meu(50%-50%), exista neantelegeri de ceva timp. ca sa scape de mine, asociatul meu a cerut insolventa societatii, fara a ma informa; cand am aflat, era deja prea tarziu pentru recurs( am incercat, dar a fost respins pe motiv de tardivitate).administratorul judiciar cerut de el si numit de judecatorul sindic, ii face jocul asociatului meu si drept urmare, printre alte magarii care le face, desi s-a cerut insolventa prin reorganizare, acesta, la al doilea termen, cere intrarea in procedura simplificata,deoarece,administratorul societatii nu preda actele societatii solicitate de catre administratorul judiciar-un mod sigur, der deloc corect de a flimenta societatea si astfel de a ma inlatura pe mine.am incercat o serie de demersuri, toate au ramas fara rezultat. intrebare: pot cere retragerea mea din societate in acest moment? daca da, ce se intampla cu parile sociale si cu patrmoniul societatii?multumesc
Răspuns la discuția fuziune
da. a inceput in februarie 2010, dar cum in procedura insolventei timpii sant foarte lungi, inca sant in perioada de observatie. multumesc de interventie