avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... retragere asociat din srl in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

retragere asociat din srl in insolventa

buna ziua. am urmatoarea speta: intre mine si asociatul meu(50%-50%), exista neantelegeri de ceva timp. ca sa scape de mine, asociatul meu a cerut insolventa societatii, fara a ma informa; cand am aflat, era deja prea tarziu pentru recurs( am incercat, dar a fost respins pe motiv de tardivitate).administratorul judiciar cerut de el si numit de judecatorul sindic, ii face jocul asociatului meu si drept urmare, printre alte magarii care le face, desi s-a cerut insolventa prin reorganizare, acesta, la al doilea termen, cere intrarea in procedura simplificata,deoarece,administratorul societatii nu preda actele societatii solicitate de catre administratorul judiciar-un mod sigur, der deloc corect de a flimenta societatea si astfel de a ma inlatura pe mine.am incercat o serie de demersuri, toate au ramas fara rezultat. intrebare: pot cere retragerea mea din societate in acest moment? daca da, ce se intampla cu parile sociale si cu patrmoniul societatii?multumesc
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 16:45, 12 August 2010
buna ziua,
e tardiv pentru a mai face ceva in acest moment.
Acum administratorul judiciar este persoana cu puteri depline. acesta va analiza situatia financiara a societatii si, va stabili daca administratorul sau asociatii se fac vinovati de intrarea societatii intr-o astfel de procedura. Va sfatuiesc sa fiti la curent cu dosarul de insolventa pentru a putea sa va formulati la timp eventuale aparari necesare. Din cate am vazut, firma se indreapta sigur spre faliment...dizolvare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta instantei de judecata in insolventa vendeta vendeta buna. va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca sant asociat intr-un srl iar asociatul meu a cerut intrarea in insolventa a societatii fara ca eu sa ... (vezi toată discuția)
Faliment maryanro maryanro Buna seara, Am si eu o situatie daca societatea X care are 2 actionari, 50% cu 50%, unul este administrator si declara societatea in insoventa ca are ... (vezi toată discuția)
Creanta nascuta dupa intrarea in insolventa nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: in cazul unei creante nascute dupa deschiderea procedurii insolventei, cum sa procedez? Pe scurt: am emis o factura ... (vezi toată discuția)